Ungaria va rambursa preţul vinietelor pentru perioada în care autostrăzile au fost blocate

Compania de stat pentru administrarea autostrăzilor din Ungaria (AAK) a anunţat că le va returna şoferilor preţul plătit pe vinietele pentru perioada 14-17 martie. Este vorba despre perioada când mai multe tronsoane de autostradă au fost blocate de ninsorile abundente.

Ministrul ungar de interne, Sandor Pinter, a decretat pe 15 martie stare de urgenţă în ţară din cauza condiţiilor meteo dificile, informează MTI.

Autorităţile sunt în stare de alertă. A fost mobilizat de asemenea personalul de control operativ pentru coordonarea operaţiunilor de salvare pe plan naţional. (…) Ungaria a fost lovită de intemperii fără precedent, a anunţat ministrul de interne Sandor Pinter, într-o conferinţă de presă.

Troienele de zăpadă ating trei metri înălţime. În mai multe localităţi alimentarea cu curent electric a fost întreruptă.

Autorităţile au mobilizat şi tancuri T-72 pentru a contribui la operaţiunile de salvare.

Zăpada continuă să obstrucţioneze traficul pe autostrada M1 care leagă Budapesta de Viena, a mai spus ministrul de interne ungar.

Pistă internaţională de biciclete care va traversa frontiera româno-ungară

Construirea pistei de biciclete între Oradea şi Berettyoujfalu va fi realizată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România Program 2007-2013. Primăria Oradea a demarat deja lucrările la pista internaţională de biciclete ce va traversa frontiera româno-ungară. Este vorba despre o distanţă de 35 de kilometri.

Pista de biciclete se va construi paralel cu drumul naţional E60, pe o lungime totală de 35.020 metri. Bugetul total al proiectului este de 6.248.607,66 euro, din care bugetul alocat Primăriei Oradea este de 1.347.178,70 euro.

Se va putea ajunge în comunele: Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes, Artand, Borş.

Administraţia locală anunţă că pista de biciclete este un proiect comun al Primăriei Oradea şi al celei din Berettyoujfalu.

„Pista de biciclete este o nouă dovadă a faptului că atunci când colaborăm împreună reuşim să facem lucruri bune pentru comunităţile noastre. În ceea ce priveşte proiectele transfrontaliere în perioada 2007-2013, 40% din proiectele care au vizat Oradea au avut ca parteneri de proiect localităţi din Ungaria, iar aceste proiecte nu s-ar fi realizat fără implicarea activă a partenerilor noştri ungari. Pentru aceasta este foarte important să pregătim în acest an o colaborare la fel de fructuoasă pentru sesiunea de proiecte 2014-2020”,  a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.