Oprescu: Vom face piste pentru biciclete numai acolo unde se poate

Primarul general, Sorin Oprescu, s-a întâlnit joi cu reprezentanţi ai asociaţiilor care promovează mersul pe bicicletă în  mediul urban, pentru a discuta despre pistele de biciclişti.

La intalnire au participat, alaturi de Primarul General, Sorin Oprescu, reprezentanti ai Directiei de Transporturi din cadrul PMB, ai Politiei Locale, ai Politiei Rutiere, reprezentantul Administratiei Strazilor din cadrul PMB, precum si asociatiile Green Revolution, Bate saua, Mai mult verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile “Ecopolis”, OPTAR si Cycling Romania.

La inceputul intalnirii, Primarul General a declarat ca este deschis dezbaterilor pentru elaborarea proiectului de realizare a pistelor de biciclisti. “In primul rand vreau sa fie foarte clar ca doresc, am obligatia si cred ca trebuie sa ii protejez pe oameni, si nu sa ii strivesc intre indisciplina si iresponsabilitatea unor soferi. Vom face aceste piste, insa numai acolo unde studiile de specialitate ne vor releva ca se poate, ca este sigur. Trebuie sa colaboram impreuna pentru elaborarea unui regulament de realizare si utilizare a acestora, astfel incat sa putem asigura protectia biciclistilor fata de circulatia auto, mai ales in intersectii, precum si siguranta pietonilor fata de biciclisti”.

Astfel, s-a stabilit ca, in cadrul grupului de lucru pentru mobilitate, infiintat in urma Dispozitiei Primarului General, si care se intalneste o data la doua saptamani, sa se demareze, cu ajutorul ONG-urilor si a unor institute de proiectare din Bucuresti, elaborarea unui proiect pilot pentru realizarea unei piste continue de biciclisti, pe axa nord-sud a Capitalei.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.