Uniunea Europeană, cu ochii pe banii și beneficiarii serviciilor traficului de persoane

Comisarul european pentru afaceri interne a spus că încetarea „culturii impunității” din jurul traficului de persoane necesită incriminarea celor care folosesc serviciile victimelor acestei infracțiuni. La o conferință internațională de la Lisabona comisarul Ylva Johansson, a apărat incriminarea „recursului la servicii” rezultat din traficul de persoane, fie pentru exploatare sexuală, fie pentru muncă.

Oficialul a spus că procesul complex de combatere a acestei încălcări a drepturilor omului necesită și „urmărirea banilor” acestor afaceri, care stau camuflate în spatele unor afaceri legale.

„Dintr-o afacere cu risc ridicat extrem de profitabilă, traficul de persoane trebuie să devină o afacere cu risc ridicat și cu puține compensații”.

Dar care este situația din teren?

Doar pe direcția minorilor neînsoțiți care sosesc în Europa, aceiași oficiali europeni constată că acești copii sunt ținte ușoare pentru trafic și că persistă „lacune” în protecția copiilor, de la poliție la serviciile de asistență socială, educație și sprijinirea familiilor cu copii.

Comisarul a reamintit că traficul „este o infracțiune comisă în Europa, de către europeni, în care jumătate din victime sunt cetățeni ai UE”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.