UPS România sprijină planurile Asociației “Ana și Copiii”

Fundaţia UPS, care desfășoară programe de responsabilitate socială și filantropice sprijinite de compania UPS la nivel global, susține pentru al treilea an consecutiv Asociația “Ana și Copiii”, organizație umanitară, non-guvernamentală, având ca misiune prevenirea abandonului şcolar prin programe educaționale. UPS România a oferit Asociaței un nou cec în valoare de 25.000 $, suma urmând a fi folosită pentru achiziționarea unui teren pe care organizația intenționează să construiască propriul Centru de Zi. Astfel, noul centru va avea o capacitate mărită, de 100 de copii, dublu față de numărul de copii din București înscriși în prezent în programele asociației.
De la începutul colaborării, în 2011, UPS a donat 58.000 $ Asociației Ana și Copiii. Suma totală donată în 2011 și 2012 (33.000 $) a fost folosită în scopul extinderii capacității actualului Centru de Zi, de la 25 la 50 de copii, dotării corespunzătoare a centrului cu mobilă și aparatură electronică şi achiziționării unui autobuz care să asigure transportul copiilor și să faciliteze aprovizionarea centrului.
„La UPS, a dărui este parte din povestea companiei, veche de mai bine de 100 de ani, și reprezintă misiunea Fundației UPS. Iar UPS România s-a implicat în diferite acțiuni de responsabilitate socială și voluntariat la nivelul comunităților, istoria noastră fiind mai scurtă, de doar 6 ani. Satisfacția este maximă atunci când vedem bucuria de pe fețele celor care au primit ajutorul nostru sau când peisajele se schimbă prin contribuția și munca noastră. Este minunat să fim primiți cu brațele deschise într-o comunitate, să simțim cu adevărat ce înseamnă contribuția noastră, mai mult decât ceea ce facem la birou, în cadrul responsabilităților zilnice. Acest lucru l-am simțit și pe parcursul colaborării cu Asociația Ana și Copiii. Ne-am implicat în urmă cu 3 ani în acest proiect, ne-am atașat de acești copii și de oamenii inimoși de la Asociație și le-am fost alături atât prin donația de fonduri, cât și prin ore de voluntariat dedicate de angajații UPS într-un cadru formal – în echipă, dar și individual, contribuind astfel și noi, puțin, la dezvoltarea personală armonioasă a acestor copii.”, a declarat Iulia Gabriela Nartea, UPS Managing Director pentru România, Grecia și Slovenia.
„Cred cu tărie că educația este o investiție pe viață. Lucrând ca asistent social de multă vreme, am văzut dificultățile cu care se confruntă acești copii și atunci am realizat că primul pas spre o viață mai bună este educația. Aşa s-a născut ideea unei organizaţii noi, care se numeşte <Asociaţia Ana şi Copiii>, care sprijină în prezent 302 copii și 100 de familii defavorizate din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Buzău și Prahova. În cadrul Centrului de Zi Ana și Copiii am început cu 25 de copii, acum numărul micuților pe care îi ajutăm a ajuns la 50 și, cu banii primiți azi, vrem să facem primii pași către un centru nou, care să primească zilnic 100 de copii din București. Având în vedere sprijinul deplin din partea UPS România, nu doar financiar, cât și uman, considerăm compania UPS un prieten special al Asociației Ana și Copiii”, a declarat Mihaela Voivozeanu, președinte și fondator Asociația Ana și Copiii.
În cadrul colaborării cu Asociaţia Ana şi Copiii, 120 de angajaţi UPS România au contribuit cu peste 700 de ore de muncă de voluntariat de-a lungul anilor, implicându-se în activităţi precum renovarea unor case vechi pentru copiii înscrişi în programele educaţionale ale asociaţiei; reabilitarea terenului de joacă pentru copii și a gardurilor; pregătirea unor mese speciale pentru copiii proveniți din familiile sărace din cadrul comunităţii; dar şi participarea la ateliere de creaţie împreună cu copiii.
În 2013, UPS România a continuat să se implice în iniţiative de resposabilitate socială corporativă, voluntariat şi protecţia mediului. Printre activități se numără finalizarea campaniei de responsabilitate socială „O carte pentru un copil, o şansă pentru mai departe!”, continuarea parteneriatului cu Asociaţia EcoAssist România şi implementarea în cadrul companiei a programului internațional de reciclare a dozelor de aluminiu “Every Can Counts”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.