UZPR continuă „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” (IV)

Marți, 19 ianuarie, de la ora 17:00, continuă seria episoadelor evenimentului online realizat de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie”.

Manifestare dedicată legăturii profunde dintre presă și cultură și importanței breslei jurnaliștilor pentru parcursul societății prin toate vremurile, Săptămâna Presei Românești prilejuiește, în episodul al IV-lea, o trecere în revistă a perioadei presei din Sărindar, fenomen interbelic marcat de ziarele „Adevărul” și „Dimineața”, reflectat de cunoscutul ziarist Dan Constantin.

În aceeași ediție vor fi prezenți jurnaliștii Gianina Iovănescu și Ilie Rad, care vor evoca anvergura presei ardelene și impactul jurnalismului din Transilvania asupra marilor momente ale istoriei naționale.

Seria de producții TV care alcătuiește „Săptămâna Presei Românești. Pagini luminoase de istorie” va continua zilnic, cu abordări din segmentele radio, TV, publicistică, film documentar, în cadrul unor producții realizate și prezentate de unele dintre cele mai cunoscute persoanalități ale jurnalismului și culturii din România.

Evenimentul online poate fi vizionat pe pe pagina web www.uzp.org.ro.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.