Viața și fericirea noastră!!! (XVI)

 

          Tatii, ce crezi tu că e cea mai bună cale să aleg în viață pentru a ajunge la fericire? Așa cum trebuie să diferențiem binele de rău, sau bobul de grâu de neghină, noaptea de zi, vara de iarna, tot așa tu trebuie să alegi să-ți trăiești propria viața cu forța și calitățile tale și nu prin simpla întâmplare și derulare de evenimente care te pot afecta sau deranja.

          Este obligatoriu, fata mea, ca tot timpul în viață să fii motivata, de tot ceea ce faci, să crezi ceea ce faci cu propria minte și să eviți cu orice chip să fii manipulată, să fii altfel de cum simți că ești tu, Rebecca. Trebuie să ai în vedere că trăim vremuri dificile, a unor mediocrități, care încearcă să ne impună noi reguli de viață, să ne manipuleze și restricționeze drepturile fundamentale. Sunt indivizi de care trebuie să te ferești pe cât e posibil, deoarece ei nu au sentimente și nici pasiuni, așa cum te știu eu pe tine.

          Draga mea, în viață e bine să te faci utilă, la intersecția cu semenii tăi și niciodată să nu accepți a fi folosită, așa cum se întâmplă cu foarte multe persoane de lângă noi. Tot timpul să te gândești la o schimbare, care să îți facă viața mai bună, mai sigură, mai frumoasă, dar să nu te mulțumești cu ce ai azi, tot timpul trebuie să vrei mai mult, fără să încerci să te scuzi, dacă ceva chiar nu s-a schimbat cu adevărat în viața ta. Încearcă, iubita tatii, ca în orice situație te-ai afla, să excelezi în tot ce vrei să faci, să fii în top, să poți să obții trofeul cel mare și asta fără sa ai parteneri cu care să concurezi.

          Copilul meu, este important pentru tine să fii tare, aș zice foarte tare, să îți păstrezi și să te folosești de stima de sine, ca să nu ajungi niciodată să îți plângi de milă, înainte să o facă alții. Rebecca! – trebuie să te atenționez, că în viață cel mai bine pentru sufletul tău e să îți asculți cu sfințenie ceea ce îți spune vocea ta interioară, înainte de a te lua sau coordona după opiniile aleatorii ale celorlalți binevoitori din preajma ta. Vezi, că oamenii, sunt ca niște cărți, unii te păcălesc prin copertă, în timp ce alții îți oferă și te surprind cu conținutul și subiectul cărții. Dar totuși, în viață, nu e bine să exagerezi în tot ceea ce intreprinzi. Să știi că fiecare individ are limitele lui. Și tu păstreazăți-le pe ale tale. Descotorosește-te de absolut tot ce nu îți este util vieții tale sau frumos pentru persoana ta și îmbucurător pentru suflet.

          Trăiește fericită, cu cei trei „E”, Energie, Entuziasm și Empatie!!

Va urma…

 

Prof. Univ. Dr. Florentin SCALEȚCHI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.