Vali Nitu- ,,ORTOGRAFIA VIETII TRAITE NU SOPTITE”

  Volum de versuri ce-si are nasterea in anul  2018. O curatenie  si o delimitare a vietii care stie ce inseamna fericirea, de a vietii care doar tanjeste dupa ea.

    Versurile maestrului Vali Nitu bucura prin dezvaluirea unica a  universului lui. Unul plin de traire si simtaminte ce se aliniaza cu o noapte de cuvinte pline de viata.
    Cel mai nou volum al poetului strange ganduri si imagini ce striga cu emotie la fiecare cititor.
    Rasfoind ,,Ortografia vietii traite NU soptite” afli de iubirea ce iubeste sa iubeasca, de dor si de aseara. De framantari in nopti tarzii ce i-au chemat inima si mainile la dans si…viata: ,,Enigmatice diferente dintre zbor si inaltime / desenul mintii vrea sa fiu maine/ in infinitul nuantelor/ dintre prea devreme si prea tarziu/ fiul cuvantului ce devine/ verde viu. /”
    Slava cuvintelor lui Vali Nitu, ce ridica si cuprind  faptele sub  unul singur, omul.
    Versurile acestuia respecta intocmai astazi, format din ieri si din poimaine. Pentru ca sunt lucruri ce pleaca din amintiri si din placere, anume vibratia, ce reprezinta capacitatea de a impartasi energii in fiecare viata a vorbelor unui scriitor. Acestea se regasesc in ,,Ortografia vietii traite NU soptite”:,, iubesc in lumina/ urc ganduri in privirea albastra/ cobor dorinte-trupul tresare/ impletesc din metafore din pure cuvinte/ despletesc diminetile ascunse-n trupurile goale pentru sufletul tau/ eu-simpla chemare./”
    ,,Ortografia vietii traite NU soptite” atrage suflul brut a ceea ce inseamna dragoste, deci, vers, frumusetea sufletului lui Vali Nitu strabate perfect fiecare litera caruia, acesta, ii da inseamnatate facandu-l cuvant potrivit intocmai pentru propozitia care se duce direct de la un suflet la altele.
    Dupa si cum spune:,, putini tac/ si privesc decolteul tacerii/ nevoia de zbor/ putini vorbesc/ si deschid fereastra./” Prin urmare, putini strabat secundele cum se cuvine si simt prin vene viata insasi, ,,…care trebuie traita, NU soptita.”
   Vali Nitu, om care indeamna prin cuvant la simplitate, dar la fapta; la naturalete dar si la complexitatea absolutului.

Vali Nitu, omul, poetul care indeamna prin cuvant la simplitate, dar la fapta; la naturalete dar si la complexitatea absolutului.

  Ana-Maria   Chivu 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.