Verificarea concediilor medicale, eşec răsunător

Concediile medicale sunt foarte populare printre români. Şi asta pentru că nu au avut niciun efect condiţiile impuse acum trei ani pentru verificarea „bolnavilor închipuiţi”.

În 2010, ministrul de atunci al Sănătăţii, Cseke Attila, a impus vizite cu poliţia la domiciliu, însă de atunci până acum au fost efectuate doar 134 de verificări.

Anul trecut s-au întregistrat peste 3,1 milioane de concedii medicale pentru 4,3 milioane de salariați. Românii au stat acasă, în total, peste 21 de milioane de zile, iar costurile acestor concedii au fost de peste un miliard de lei.

În 2009, concediile au însumat aproximativ 923 de milioane de lei, ceea ce înseamnă dublarea cheltuielilor față de 2006, de exemplu, când s-au plătit 482 de milioane de lei.

În Timiș, în primele trei luni ale acestui an, au fost acordate 4.000 de concedii medicale și au fost depuse nouă sesizări de către angajatori care nu au crezut că salariații lor sunt cu adevărat bolnavi.

În urma acestora, au fosr demarate două controale la domiciliile angajaților, însă suspiciunile s-au dovedit a fi nefondate.

Sursa: Digi24

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.