Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Punctul de vedere al CN Aeroporturi Bucureşti SA referitor la fondurile europene pe agricultură

Publicat: miercuri, 24 aprilie 2013

Referitor la informaţiile apărute marţi în presă, cu privire la accesarea în anii trecuţi, de către Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, a unor fonduri europene pe agricultură, CN Aeroporturi Bucureşti SA, face următoarele precizări:

·        Accesarea cu succes a unor fonduri europene constituie o dovadă în plus a faptului că, în calitatea sa de societate comercială, CN Aeroporturi Bucureşti a utilizat toate resursele pentru suplimentarea veniturilor. Acţiunea a condus, printre altele, la creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene de către România.

·        Accesarea unor subvenţii pentru întreţinerea unor suprafeţe de teren înierbate s-a făcut în conformitate cu normele europene în domeniu, iar auditurile efectuate de către autorităţile competente au confirmat respectarea integrală a procedurilor şi legislaţiei în domeniu.

·        Accesarea de fonduri europene pe agricultură a fost o practică curentă pentru aeroporturi din Uniunea Europeană, precum şi pentru alţi fermieri care nu sunt consideraţi ”activi” (de exemplu, cluburi de golf). Aceştia ar urma să devină neeligibili, conform unui proiect de reformă a politicii agricole comune a UE, aprobat la 13 martie a.c.

Deschiderea pieței serviciilor conexe în aeroporturi

În altă ordine de idei, deputații europeni au adoptat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, o propunere legislativă care vizează deschiderea serviciilor conexe pe marile aeroporturi din Uniunea Europeană pentru o mai mare competiție, prin creșterea numărului minim de prestatori. Pentru a asigura eficiența serviciilor și a evita dumpingul social, Parlamentul a inclus în propunerea inițială a Comisiei standarde minime de calitate și clauze de siguranță pentru transferul lucrătorilor. Propunerea legislativă a fost adoptată cu 455 de voturi pentru, 239 împotrivă și 18 abțineri.

Parlamentul a votat standarde minime de respectat de către prestatorii de servicii conexe ce operează pe aeroporturile europene tranzitate de mai mult de 5 milioane de pasageri. „Acestea vor include, de exemplu, timpul maxim de așteptare pentru check-inul bagajelor, timpul maxim pentru livrarea primului și ultimului bagaj, stocul minim de lichid antigel”, a explicat raportorul Parlamentului European, deputatul austriac Artur Zasada.

În propunerea amendată, un minim de trei prestatori de servicii conexe vor opera pe aeroporturile tranzitate de mai mult de 15 milioane de pasageri și/sau 200.000 de tone de mărfuri pe an, față de doi prestatori în prezent. Se cere de asemenea ca aeroporturile care își gestionează singure serviciile la sol să prevadă o separare strictă a conturilor.
Deputații europeni au mai adoptat un amendament care introduce unele prevederi sociale care se vor aplica și subcontractorilor. În cazul în care prestatorii de servicii se schimbă, statele membre se vor asigura că lucrătorii în serviciile aeroportuare conexe sunt transferați la noul prestator, contractele colective fiind respectate.

În 2011, 21 de aeroporturi din UE au fost tranzitate de mai mult de 15 milioane de pasageri anual, printre care: London Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Frankfurt, Amsterdam Schiphol, Madrid Barajas, München, Roma-Fiumicino, Barcelona, London Gatwick, Paris Orly, Palma de Mallorca, Viena, Düsseldorf, Milano, Stockholm, Manchester, Brussels, Dublin, London Stansted, Berlin Tegel, urmate îndeaproape de Helsinki, Lisabona și Atena.

După adoptarea raportului, în plenul Parlamentului, forul legislativ va începe discuții cu Consiliul pentru a ajunge la un acord de compromis privind „pachetul aeroportuar”, care mai include două propuneri legislative privind regulile de atribuire a timpilor de decolare și aterizare și restricțiile operaționale privind zgomotul. Primele două amendamente privind creșterea eficienței aeroporturilor au fost adoptate în primă lectură de Parlament în decembrie 2012.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=5327

Publicat de la data apr. 24 2013. Categorii ACTUALITATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 iulie 2020, 0:44
 

ESE
Predominant senin
24°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 46%
Vânt: 11 km/h ESE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:43
Apus: 20:59
Prognoza 13 iulie 2020
Zi
 

N
Parţial însorit cu furtună
22°C
Vânt: 7 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

N
Predominant senin
13°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-07-2020 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:40 si 18:40 In zona : Județul Suceava: zona de munte; Se vor semnala : local averse ce vor cumula 25 l/mp, descărcări electrice și intensificari ale vantului
 • Atentionare meteorologica
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 11-07-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : instabilitate atmosferică; Mesaj : MESAJ 1 ATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 06:00 – 12 iulie, ora […]
 • Informare meteorologica
  Ziua/luna/anul : 11-07-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : instabilitate atmosferică; Mesaj : MESAJ 2 INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 12 iulie, ora 18:00 – 13 iulie, ora 06:00Fenomene vizate: instabilitate atmosfericăZone afectate: conform […]

Loto

Horoscop

 • 309.980 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team