VIZITA ÎN ROMÂNIA A DR. DOMINIQUE RUEFF 15 – 20 Aprilie 2013

Fundaţia Spandugino în parteneriat cu Alumnus Club pentru UNESCO a organizat la Bucureşti în septembrie 2012 vizita profesorului Luc Montagnier, Laureatul Premiului Nobel pentru Medicină (2008), în cadrul proiectului “Momentul Magellan” care reprezintă contribuţia românească la Programul “Global Ethics – Save the Planet Earth”, iniţiat de Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO.

Al doilea eveniment al acestui proiect l-a constituit invitarea în ţara noastră în perioada 15-20 aprilie 2013 a prof. dr. Dominique Rueff, Preşedintele Asociaţiei pentru dezvoltarea medicinii ortomoleculare (ADNO), Preşedinte al Chronimed şi colaborator apropiat al profesorului Luc Montagnier. Este autorul a peste zece volume de medicină nutriţionistă, oncologie, nutriţie ortomoleculară, homeopatie sau fitoterapie dintre care Editura Spandugino va lansa două lucrări în perioada 15-20 aprilie 2013: “Mai mult decât vindecarea. Beneficiile medicinei integrative”, prefaţă de Luc Montagnier, o carte despre medicina integrativa, respectiv „Imunoslăbire. Scăderea în greutate ținând seama de intoleranţele noastre alimentare şi de controlul glicemiei”, o lucrare despre terapia prevenirii şi eliminării excesului de greutate.

Cu această ocazie Editura Spandugino inaugurează Colecţia Medicală, prilej cu care s-au lansat şi următoarele două cărţi: HelgaRohra – „Paşi spre lumină. De ce militez pentru drepturile pacienţilor cu demenţă” şi Judith Albertat Boala Lyme. Drumul meu pentru regăsirea sănătăţii”.

În cadrul conferinței de marți, 16 aprilie de la World Trade Center, medicul francez Dominique Rueff a atras atenția asupra faptului că astăzi nu se mai moare de bătrânețe, ci se moare în urma complicațiilor generate de obezitate, tulburări metabolice, diabet, maladii infecțioase, cancer, degenerescențe neurologice, boli cardiovasculare etc.

Acest fapt este o consecință directă a alimentației nostre zilnice și a stilului de viață traduse prin absența unui aport corect de nutrienți esențiali organismului. Dr Dominique Rueff a ținut să precizeze care sunt acești nutrienți esențiali organismului uman, precum și instrumentele pentru a depista eventualele carențe.

Pe lista celor mai importanți nutrienți, și asupra cărora Dr Rueff a insistat în mod deosebit, se află Vitamina D, Vitamina C, Omega3/Omega6, și importanța creării unui raport corect, Qoenzima Q10, Resveratrolul și L-Glutamina, absolut necesară în restabilirea permeabilității intestinale.

 

 

Programul vizitei a continut cinci conferinţe în Bucureşti, Călimăneşti şi Braşov, după cum urmează:

Marţi 16 aprilie 2013

  • 12:00 a.m. – Conferinţă cu tema „Sănătate și Prevenție Nutrițională” adresată personalului medical specializat de la Institutul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “Prof. Dr. N. Paulescu” (Str Movila Ion, nr 5-7, sector 2, Bucuresti, Amfiteatru, et. 4)

Amfitrion: prof. univ. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste

  • 18.30 p.m. – Conferinţă cu tema: „Rolul nutrienţilor în îmbunătăţirea calităţii şi duratei vieţii” – World Trade Center, Sala New York

Miercuri 17 aprilie 2013

  • 11:00 a.m – Conferinţa cu titlul „Beneficiile medicinei integrative” la UMF “Carol Davila” din Bucureşti.

Joi 18 aprilie 2013

  • Conferinţă la Călimăneşti, în cadrul Congresului Naţional de Medicina Internă 2013.

Tema conferinţei: „Principalele strategii de folosire a suplimentelor nutritive ca adjuvanţi în terapia cardiovasculară”

Vineri 19 aprilie 2013

  • 17:00 – 19:00 p.m. – Conferinţă la Centrul Cultural “Reduta” din Braşov

Tema conferinţei: „Rolul nutrienţilor în îmbunătăţirea calităţii şi duratei vieţii

 

 

 

 

 

 

 

BIOGRAFIE

Dominique Rueff

Dominique Rueff, Doctor în medicină, pionierul francez al tratamentelor nutriționiste, autor al bestseller-ului Biblia împotriva îmbătrânirii, renumit oncolog și fondator al Asociației pentru dezvoltarea nutriției ortomoleculare, este unul dintre deschizătorii de drum ai acestui tip de medicină.

Specialist în Medicină Generală

Diplomă universitară în oncologie obținută în 1985

Studii medicale la Spitalul Universitar CHU Cochin, teza în 1973

Studii de homeopatie și acupunctură la societatea medicală de bioterapie și Asociația Franceză de Acupunctura (Spitalul St Jacques, Paris)

A ocupat funcția de intern la spitalulul de homeopatie St Jacques în Paris

A acordat consultații la clinica homeopată Danton între anii 1970 – 1974

În perioada 1983 – 1985 a urmat studii universitare de oncologie la Bobigny, cu profesorul Lucien Israël.

În 1985 a creat asociația „Oncologie și medicină holistică”, care oferă educație oncologică pentru medicii generaliști.

Dezvoltă în Franța conceptul de nutriție orthomoleculară și participă în 1988 la crearea de asociații de cercetare în prevenție, micro-nutrienți și terapie nutrițională.

În 1991, a creat Asociația pentru Dezvoltarea Medicinei Orthomoleculare (ADMO), care a devenit în 1994 Asociația pentru Dezvoltarea nutriției orthomoleculare (ADNO).

Se instalează la Cannes în 1988, ca generalist cu o orientare spre oncologie, terapie nutrițională și medicină anti-îmbătrânire și integrativă.

A fost profesor asociat (homeopatie, terapie nutrițională), la Facultatea de Medicină din Marsilia și vicepreședinte  al „Societăți de medicină și fiziologie a îmbătrânirii” (SFMPV, Paris) pe care a înființat-o în 2003, împreună cu dr. Christophe de Jaege.

Din anul 2003 este un colaborator constant  al „Centrului Medical European pentru Sănătate și Longevitate” (CEMESAL), devenit ulterior Institutul Jasmin, 7, rue de l’Yvette, 75116 Paris, iar din 2010 este Președintele Chronimed, grup de cercetare care a reunit in jurul laureatului Nobel – profesorul Luc Montagnier –medici, biologi si alți specialiști interesați să intensifice schimbul de experiență cu privire la căutarea originii bolilor cronice.

Se numără de asemenea printre experții cei mai apreciați ai revistei trimestriale „Anti-Age Magazine”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.