Vernisajul expoziției „Bandă desenată de Puiu Manu”

 

Muzeul Municipiului București vă invită la vernisajul expoziției „Bandă desenată de Puiu Manu”, eveniment care va avea loc marți, 9 aprilie 2019, ora 18:00, la Palatul Suțu (Bdul I. C. Brătianu, nr. 2).

 

Puiu Manu este unul dintre cei mai prolifici autori de bandă desenată din România și, de asemenea, unul dintre cei mai longevivi din lume.

Este un autor multivalent, realizator de benzi desenate istorice, de aventuri și science-fiction, precum și de afișe ori grafică de carte. A publicat în reviste precum „Cutezătorii”, „Arici Pogonici”, „Luminița”.

 

La onorabila sa vârstă de 91 de ani, acest artist a bucurat și încă bucură pasionații de bandă desenată cu nenumărate albume și reviste de gen la care lucrează și în prezent. Participă la numeroase expoziții și saloane de bandă desenată din țară și străinătate. Pasionat de educație fizică, a practicat sporturi de performanţă precum yachting şi ski.

 

Curator al expoziției: Mihai I. Grăjdeanu, autor de benzi desenate.

Intrarea este liberă.

 

Expoziția poate fi vizitată până pe data de 30 aprilie 2019.

Expozițiile dedicate Benzilor Desenate românești se desfășoară în 2019 la Palatul Suțu, în cadrul seriei intitulată „Maeștri ai Benzilor Desenate Românești”, până în luna octombrie. Anterior, au expus Valentin Tănase și Albin Stănescu.  În lunile noiembrie – decembrie urmează, sub genericul „Benzi Desenate din anii ‘70 – ‘80”, o expoziție specială, care va marca 30 de ani de la evenimentele din 1989.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.