Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Vernisajul expoziţiei „CREATURI ACVATICE” a artistei ILEANA DANA MARINESCU

Publicat: luni, 11 iunie 2018
 Galeria de Artă SENSO București organizează  luni, 11 iunie 2018, orele 18.00 vernisajul expoziţiei  „CREATURI ACVATICE” a artistei  ILEANA DANA MARINESCU 
Evenimentul susținut de FILDAS Art şi Catena prin Programul CATENA pentru ARTĂ va fi prezentat de Doina PăuleanuDoctor în Istoria Artei și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța.
Expoziția poate fi vizitată în perioada 11 iunie – 12 iulie 2018.
Ileana Dana Marinescu revine la Galeria de Artă SENSO după expozițiile ”Desprinderi din metal și sticlă” (2017) și cea de Arte Decorative (2015)
Absolventă a Institutul de  Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti, România (1 an de audiență și 6 de ani de studiu), promoția 1968,Ileana Dana Marinescu a urmat cursurile Școlii Primare Germane (Liceul de Fete ”Domnița  Ileana” ) – Mănăstirea Ursulinelor (Sibiu) și Liceului ”C.A. Rosseti”, București.  Și-a expus creațiile cu ocazia mulor expoziții personale și de grup, în București, în țară, dar și în străinătate (Germania, SUA – New York, Thailanda – Bangkok). A fost distinsă cu Premiul Uniunii Artiștilor Plastici pentru Expoziția Națională de Miniaturi Textile (Galeria Simeza, 2003), cu Premiul „Artele focului 2004” al UAP (Galeria Artis, 2005) și Premiul pentru Expoziția personală “Bijuterii pentru perete” (Galeria Simeza, 2005) și cu Premiul UAP pentru METAL (Sala Dalles, 2015). 
Ileana Dana Marinescu are lucrări în colecții din România, Germania, Franța, Olanda, Luxembrug, Belgia, Norvegia, Finlanda, Elveția, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda, SUA ș.a.
Ileana Dana Marinescu și-a propus o miraculoasă și neobișnuită incursiune în lumea marină. De la expediția argonauților (cu bază reală – primele încercări ale aheenilor de a străbate Marea Neagră în mileniul al II-lea î. Chr. – și fantastică deopotrivă) la colonizarea greacă (prima din istorie, care a dus la crearea unor emporia – factorii comerciale, baza orașelor de mai târziu, pe țărmurile aceleiași mări în secolele VIII-VI î. Chr. și până astăzi, întinderile acvatice seduc, iar imaginația își găsește spațiu larg de manifestare” (Dr. Doina Păuleanu)
Ileana Dana Marinescu este un spirit scormonitor. (…) Viziunea sa se hrăneşte constant dintr-o inepuizabilă ingenuitate şi fiecare lucrare este măsura unei perpetue ingeniozităţi. (…)Ileana Dana Marinescu tratează cu maximă seriozitate facilul şi efemerul, căci este un om mereu proaspăt şi neliniştit (Mădălina Mirea)
Încă de la începutul anului, Galeria de Artă Senso (Bd. Unirii nr. 15, sector 5, Bucureşti) a găzduit evenimente culturale de mare succes – expoziţia „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ” unde şi-au expus creaţiile cei mai talentaţi designeri de bijuterie contemporană de autor, dar şi expoziţiile personale  de pictură „PICTOGRAME II” – DAN CONSTANTINESCU și de sculptură „CĂUTĂTORII DE LUMINĂ” –  ION IANCUŢ.
Aducem arta mai aproape de tine – este deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2018, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor” – Galeria de Artă SENSO, București
Programul de vizitare a galeriei SENSO: luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sâmbătă: orele 11.00 – 16.00.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=99070

Publicat de la data iun. 11 2018. Categorii Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 ianuarie 2020, 20:29
 

SE
Senin
1°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 2°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 55%
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:12
Prognoza 24 ianuarie 2020
Zi
 

SV
Soare
7°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
Noapte
 

VSV
Senin
-2°C
Vânt: 7 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 2
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 23-01-2020 Ora : 9 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : intensificări ale vântului; Mesaj : ACTUALIZAREATENȚIONARE METEOROLOGICĂCOD GALBEN Interval de valabilitate: 23 ianuarie, ora 09:00 - 23 ianuarie, ora 18:00Fenomene […]

Loto

Horoscop

  • 258.026 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team