Viața și fericirea noastră!!! (38)

          Cum se poate trăi, tati, cu sufletul plin de bucurie?

Simplu, draga mea, dacă ții cont de două reguli de bază.

Regula 1- Nu te indispune din cauza lucrurilor neînsemnate!

Regula 2 -Toate lucrurile sunt în general neînsemnate!

Ți-aș spune că viața e prea scurtă ca să-ți irosești timpul. Uită problemele pe care le-ai avut în trecut, altfel îți vei ruina fericirea prezentă. Să nu îți compari viața ta cu a celor din jurul tău, căci tu nu ai de unde ști care este itinerariul vieții altora. Tu ești datoare să teîmpaci cu propriul tău trecut dacă vrei să nu-ți distrugi prezentul.

Iartă-i pe toți pentru toate dacă vrei să nu-ți încarci sufletul cu lucruri neînsemnate – vezi regula 1.  Săștii că nu trebuie să fii preocupată de ce gândesc alții despre tine, căci nu e problema ta, e a lor. Indiferent cum te-ai simți, tu ai obligația ca zilnic să te îngrijești de tine, de igiena ta, de corpul tău, să fii atentă cum te îmbraci când ieși din casăși cum apari în fața celor pe care vrei să-i întâlnești. Încearcă să oferi în fiecare zi ceva nou și bun celor de lângă tine.

Și ar mai fi ceva important, să nu-ți neglijezi familia. Este un lucru sfânt. Fă de fiecare dată acțiuni cât mai corecte și gândește-te că ceva ce este mai bun pentru tine urmează să vină. Dar,Rebecca, viața ta, a mea, a noastră nu este formată numai din bucurii, oamenii mai au parte și de boli, de nenorociri,  trădări, de cumpene mai mari sau mai mici, de ratări, nerealizări, eșecuri,  răutăți, de multa minciună, dezamăgiri…și exemplele pot continua într-un repertoriu negativist dezastruos. Și asta va trebui să îți dea de gândit și apreciat.

            Ce vrei sa spui cu asta, tati?

Păi, vezi tu, așa este viața noastrăîn această lume din care nimeni până acum nu a scăpat viu, pentru că toți suntem muritori. Eu ți-aș sugera să te gândești să trăieștifiecare moment din viața ta cu bucurie și plăcere, pentru că niciodată nu știi dacă ziua de mâine îți va mai aparține. Mănâncă ce îți place, plimbă-te prin ploaie, apreciază razele soarelui sau când ninge. Spune adevărul când simți, fii nebunaticăsau ciudată dacă vrei, dar fii și cerebrală. Cu alte cuvinte, fii tu însuți, căci în general nu prea mai este timp și pentru altceva!

            Se spune, tati, că fiecare om are o cruce pe care trebuie săși-o ducă, așa este?

Da, fata mea, Dumnezeu ne-a dat fiecăruia dintre noi o cruce, mai mare sau mai grea, fără să ne dea însă mai mult decât putem duce. Fiecare ființă umană are o crucea lui, care de fapt este mâna destinului. În viață se spune că e bine ca frumosul și bunătatea să te apere de urâtul și răutatea înconjurătoare.

Tu, iubita mea, să ai in vedere că o nouă zi poate fi pentru tine un nou început pe care este bine să îl folosești numai pentru ceea ce contează pentru tine și sufletul tău. Rebecca, tu trebuie ca zilnic să te gândești că ești un om minunat, că ai părinți care te iubesc și te protejează, că pentru tine răbdarea trebuie să fie o virtute, căîntotdeauna binele a învins răul, chiar dacă nu din prima ”confruntare”, și că minunile au existat, existăși vor exista pe acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. Ti-aș mai spune căviitorul acestei lumi, va aparține numai celor care cred în frumusețea visurilor lor. Tu nu cumva să cauți pacea în lumea exterioară, că sigur nu o vei găsi, ci caut-o în tine însuți. Să nu îți pierzi niciodată speranța când uneorinu vei realiza ceea ce îți propui, căci nu știi în care zi se poate întâmpla și un miracol. Eu, tatăl tău, am avut aceasta șansa ca, după 5 ani de exterminare fizicăși psihică, să primesc ”lumina” – ziua libertății!

            Cum să-mi aleg prietenii, tati?

Prieteniile tale nu trebuie sa fie perfecte, ci doar reale. Dragostea și prietenia înfloresc acolo unde oamenii sunt cinstiți, căci existăprieteni în viață și prieteni pentru o viață. Să știi, Rebecca, că prietenii nu se aleg după chip, ci întotdeauna după suflet. Cel mai bun medicament după o zi mai grea, cu întâmplări nefericite, este un prieten bun, care nu te întreabă nimic, nu te sâcâie, dar știe cum să te facă să zâmbești. Nu vezi tu, fata tatii, ce ciudată este viața asta! Așteptăm ani buni să creștem pentru a nu mai fi nevoie să fim tinuți de mână pe stradă, iar după ce am obținut această facilitate, culmea, ne căutăm un prieten care să ne țină de mână! Un prieten adevărat este acela care vine, în timp ce toți pleacă. Prietenii, draga mea, îți sunt numai cei care își amintesc de tine chiar și atunci când nu au nevoie de tine. (Va urma)

 

Lord, Prof.univ.dr. Florentin SCALETCHI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.