Viața și fericirea noastră! (40)

Ce lucruri sunt totuși, tati, cele mai importante în viața noastră?

Draga tati, există 2 lucruri esențiale de care trebuie să ții cont, toată viața cu certitudine, sănătatea și liniștea ta. Sănătatea pe de o parte este starea de bine a corpului tău, când nu trebuie să simți că ai organe, mușchi, țesuturi. Iar liniștea este starea de bine a sufletului tău. E confortabil să fii liniștită și nu agitată, enervantă sau rănită de cuvinte sau evenimente neplăcute. Ar mai fi ceva, foarte important de știut, nu te depărta de Dumnezeu, căci dacă El e tot ce ai la un moment dat, să știi că vei avea tot ce îți trebuie.

Există oare, viață perfectă în lumea asta imperfectă, tati?

Nu, Rebecca! Într-adevăr, viața nu este perfectă, însă singura ta datorie este să o trăiești frumos, pentru că nu există viață care să fie permanent perfectă, dar în schimb pot exista momente perfecte.

După câte ai pățit tu în viață, tati, cum poți să mai fii un om așa de bun?

Copilul meu, așa cum eu încerc să-ți transmit experiența mea despre lume și viață, despre bine și rău, despre capcanele și răutățile lumii, tot așa am fost educat și sfătuit de părinții mei și bunicii tăi, care din păcate ne-au părăsit și au plecat la cele veșnice, în lumea nemuritorilor de unde vegheză la viața și sufletul nostru. Dumnezeu să-i ierte!

Eu pot să spun, că am ajuns la vârsta la care văd multe, dar am învățat să spun mai puține. Pe mine nu mă mai interesează ce cred alții despre mine. Sunt sătul de răutățile oamenilor, de dușmăniile lor, realizările mele sunt pentru mulți identificate, cu nerealizările propriilor lor vieți. Ei se cred atât de mândri de ei, încât nu pot fi în stare să accepte realitatea, pe ei de fapt, îi macină și îi omoară invidia. Așa că eu știu bine că nimeni nu trăiește în locul meu, nimeni nu suferă când eu sufăr, nimeni nu trăiește în locul meu, nimeni nu știe ce este în sufletul meu, cum nimeni nu vine să-mi plătească datoriile. Nimeni nu o să-mi crească și întreține copiii.

Crede-mă, Rebecca că am ajuns la vârsta la care, cel mai mult contează pentru mine liniștea mea. Pe mine, viața, mult timp m-a obligat să învăț să fiu puternic, iar acum crede-mă că în fiecare clipă învăț să fiu fericit. În viața asta tumultoasă a mea, de multe ori am uitat de mine, dar niciodată, fata mea, nu am uitat să fiu om, să gândesc pozitiv, să iert și să merg mai departe. Sunt bun, pentru că de mute ori, am lăsat de la mine pentru a face bine în jurul meu și deși de foarte multe ori am tăcut, tocmai pentru a fi liniște în proximitatea mea. Părinții mei m-au învățat, că dacă nu pot să iubesc, am obligația ca măcar să nu urăsc pe cineva care a apărut vremelnic în viața mea.

Să știi iubita tati, că răutatea, ura, dușmănia se întoarce mereu la cel care a trimis-o, tot la fel cum dragostea se va întoarce către cel care a dăruit-o și invidia se va răsfrânge către cel care o simte. Totdeauna toată viața poate să se întoarcă, atunci când nici nu crezi tu, la fel pentru toată lumea. Află copilă, că în viață dacă îți propui și să mulțumești pe toată lumea să știi că e imposibil, dar dacă îți propui să-i enervezi pe toți care îți ies în cale, e floare la ureche.

Eu, Rebecca, am învățat să nu mă mai încred în cuvintele frumoase, când au conversat, că de fapt acei indivizi au miere pe buze dar pot avea de fapt otravă, în suflet. Ia aminte, fata tatii, că cine este frumos sufletește și emană dragoste și iubire, zâmbește, râde, nu va îmbătrâni, vârsta pentru el rămâne doar un număr, numai pentru că frumusețea sufletului n-are vârstă niciodată. Și aș încheia răspunsul la întrebarea ta, de ce am rămas totuși bun?

Așa cum am încercat eu așa să faci și tu, Rebecca, în viața ta. Înconjoară-te de oameni care te fac să fii fericită, de oameni care te fac să zâmbești, să râzi, care sar să te ajute când ai nevoie de oameni care n-ar profita niciodată de tine, deși e mai greu. Alege-ți totdeauna oamenii, cărora cu adevărat le pasă de tine. Numai ăștia sunt cei pentru care merită să faci eforturi să îi păstrezi în viața ta. Toți ceilalți sunt doar trecători prin viața ta. Mie, mulți ani mi-au trebuit să învăț toate astea, să găsesc cu adevărat formula magică a liniști sufletului meu și a sănătății psihice și fizice. Ține minte tată, tu, eu, nu putem face vreun rău cuiva, dacă avem doar dragoste în viață. (Va urma)

 Lord. Prof. Univ. Dr. Florentin SCALEȚCHI

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.