Viața și fericirea noastră!!! (53)

            Se poate spune că viața este un ecou, tati? Da, fata mea, viața este un ecou. Ceea ce trimiți, vine înapoi la tine. Ceea ce sădești, culegi. Ceea ce oferi, primești. Nu îi judeca pe ceilalți și nu vei fi judecat. Oferă dragoste tuturor și dragoste vei primi.

            Fiecare zi este una potrivită să te bucuri de viață, indiferent dacă soarele strălucește sau nu. Căci, această viață ne schimbă în fiecare zi, fără acordul nostru. Tată, să știi că cea mai mare binecuvântare de la Bunul Dumnezeu, pe care o avem, noi ființele umane, este indiscutabil, sănătatea. Dacă suntem sănătoși, acum și mereu, le putem face pe toate. Să știi fata mea, că dintotdeauna, oamenii cu suflet bun vor fi frumoși toată viața lor.

            De ce tati, lumea e în permanentă schimbare? Rebecca, tu vezi că natura ne oferă în permanență o schimbare, vremea ea însăși. Avem patru anotimpuri iarnă, primăvara, vară și toamnă, fiecare în  felul său.Azi putem avea soare azi, la noapte ploaie și dimineață poate să ningă, deci o schimbare de la alb la negru, tot așa este fata mea și lumea este în continuă schimbare. Cred că, cel mai relevant exemplu, îl dau politicienii, care se schimbă peste noapte cu abordarea,în care ei funcționează, după dictonul “să nu spui niciodată, că de fapt nu există niciodată”. Să știi, iubita, că de fapt în viață noastră,se poate întâmpla ca uneori să poată fi soare, sau din nefericire alteori să plouă lin sau să trăiești o mare futurnă, o vijelie nimicitoare.

            Dar, tată, cum ar trebui să le arăt oameniilor, bunătatea mea și pe cea a sufletului meu, în relația cu ei? În primul rând, ți-aș spune, fetiță dragă, că bunătatea sufletească este cea mai frumoasă floare. Nu se ofilește niciodată, dar mai e ceva, această floare minunată, care este sufletul tău bun, nu crește în grădina oricui. Ție, ca să-ți fie drag să trăiești, trebuie să iubești cu adevărat oamenii. Rebecca, tu trebuie să-ți porți sufletul tău bun, cu mare grijă, printre oameni. Încearcă să iubești oamenii așa cum sunt ei, cu bunele și relele fiecăruia, pentru că unii dintre ei au ceva special și frumos de oferit în viața ta. Dar e bine să nu uiți, că bunul simț, respectul, iubirea și bunătatea sufletului tău sunt cele mai frumoase flori, pe care le-a moștenit de la părinții tăi și sunt comori care îți împodobesc sufletul, motiv pentru care trebuie să te mândrești cu ele și să le porți cu demnitate toată viața.

            Fata tatii, să răspândești iubirea în viața ta, că de durere și suferință e plină planeta asta. Știi tată, până la urmă, care pare să fie secretul fericirii, oare? Învață, fata mea, să nu mai pui la suflet tot ceea ce spune lumea. Dacă, cumva, azi ți-a fost greu, crede-mă, că pe nimeni nu interesează, dacă azi ți-a fost fost mai bine, e numai pentru tine, nimeni nu are timp pentru tine. Ai fata tatii, credință și răbdare. Tu trebuie să fii cât mai puternică, să nu te încurci cu idei negative, și să nu te rătăcești în neantul necunoscător, tu trebuie să spui;vreau, mai bine în fiecare zi a vieții mele. Viața ta devine mult mai frumoasă dacă tu fata mea, accepți să fii tu însuți și să ignori răutățile din jur, care sigur nu vor dispărea niciodată. Tu trebuie să nu te rogi la Bunul Dumnezeu pentru o viață ușoară, dar te roagă tatăl tău, să te rogi pentru sănătatea fizică și psihică a ta, pentru puterea ta, căci doar așa poți trece peste toate greutățiile vieții, iubita tatii.

            Te-aș întreba eu tatăl tău, în finalul acestui dialog, la ce-ți folosește ție copilul meu, să câștigi lumea întreagă, dacă tu îți poți pierde atât de ușor sufletul în lumea asta, plină de necunoscute și de multe capcane, provocări și mizerie umană la tot pasul. (Va urma)

E. HRH Lord Sir Florentin Scalețchi

Profesor Universitar Doctor

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.