Viața și fericirea noastră (66)

A mai trecut o săptămână și fiindcă mi-am propus ca întâlnirile noastre să fie cam la 10 zile cel mult, te-aș ruga, tati, să continuăm cu cele 35 de reguli pe care nu trebuie să le faci, dacă îți dorești o viață fericită. Eu, sunt pregătită cu pixul, caietul și, bineînțeles, cu reportofonul. Rămăsesem la a-11-a regulă.

De acord, fata mea, nu am uitat. Deci, să continuăm.

  1. Rebecca, să nu stai niciodată degeaba sau indifirentă, scopul tău în viață, este să mergi înainte, să acumulezi multă experiență și cunoștințe de bază și de finețe, să performezi, care desigur că au consecințe diferite, cu riscuri pe care vrei nu vrei, va trebui să ți le asumi. În caz contrar, vei sfărși prin a-ți crea tot felul de probleme, total în afară din sfera ta e preocupări. Tatăl tău Îți spune că nu poți schimba ceva în viața ta sau a altora dacă nu te confrunți cu acel lucru care ți-a apărut.
  2. Draga mea, te rog să încetezi să ai o gândire negativistă, spunând mereu și mereu că nu ești pregătită să treci peste un obstacol care îți apare în viață. Să știi că nimeni nu se poate simți 100% pregătit când apare o anume oportunitate sau o problemă dificilă. Și asta pentru că majoritatea marilor oportunități, fără doar și poate, ne forțează să ieșim din zona noastră de confort. Sunt persoane care susțin că mai bine să nu faci nimic, decât să te apuci de un lucru dacă nu ai certitudinea că vei reuși în demersul propus. Sigur, orice lucru nou pe care vrei să-l faci presupune implicare, dar și renunțare la confort, cel puțin la început. Tu trebuie să crezi în tine, în forțele tale, dar mai ales să înveți și să acumulezi cunoștințe noi, pentru că omul, cât trăiește, învață. Adu-ți aminte cum a spus Lenin: „învățați, învățați, învățați!”
  3. Rebecca, este esențial pentru liniștea ta să nu intri în relații din motive greșite. Să mă explic. Relațiile din viața ta trebuie să ți le alegi cu înțelepciune. Cred că e de mii de ori mai bine să fii singură, decât într-o companie toxică și nesigură. Se spune, pe bună dreptate, că „graba strică treaba”. Tocmai de aceea, și eu te sfătuiesc să nu te grăbești, fă-ți relații cu oameni care să te merite. Să știi că, fără să forțezi lucrurile, va veni, cu certitudine, și momentul în care vei întâlni persoana potrivită care te dorește sincer, cu cele mai bune intenții.
  4. Dar, în același timp, dacă ai avut parte de relații care nu au mers, să nu cumva să te izolezi și să începi să refuzi noi cunoștințe. Vei vedea că nimic nu e întâmplător în viață și vei constata că există un scop pentru care întâlnești anumite persoane: unele te vor testa, altele te vor folosi, dar vor fi și persoane de la care vei avea ce învăța. Să știi, că vor apărea oamenii în viața ta care vor reuși să scoată la iveală tot ce este mai bun în tine.
  5. Draga mea, succesul tău în viață a fost, este și va fi numai în sarcina ta. Caută, cu fiecare zi pe care o primești de la Dumnezeu, să te depășești pe tine, puțin câte puțin, printr-o concentrare maximă, iubita tatii! Însă, ține minte că nu trebuie să fii într-o continuă rivalitate cu cei din preajma ta și să nu-ți faci griji pentru ceea ce alții fac mai bine decât tine, fata mea.
  6. Rebecca, să știi că gelozia are doar rolul de a contoriza succesele altora, în loc să te bucuri de ale tale, împreună cu cei care te apreciază. Ăsta este motivul pentru care, te roagă tatăl tău, să nu îi invidiezi pe alții din cauza succeselor lor. Fiecare individ, are șansa și destinul lui propriu. Miguel de Cervantes spunea: Ocupă locul ce ți se cuvine, ca să nu fii nevoit să te ridici! Cu alte cuvinte, nu căuta să pari mai importantă decât ești, ci să înțelegi că prin studiu, acumulare de cunoștințe și experiență, prin ambiție și tenacitate, oricine poate să ajungă pe un loc din primul rând!
  7. Vei vedea, că în viață e posibil ca anumite întorsături bruște să-ți schimea traiectoria într-o altă direcție, dar care în cele din urmă se dovedește a fi mult mai bună decât cea anterioară, ceea ce mă face să îți spun să încetezi să te plângi și se întâmpâni otice nouă experiență de viață cu dezinvoltură și gata de orice confruntare.
  8. Draga mea, să nu-ți trăiești viața în ură sau dispreț față de semenii tăi, nu-ți încărca sufletul cu gânduri rele, căci vei sfârși prin a-ți face mai mult rău ție, iubita mea, decât celorlalți.

Eu te-am învățat încă de mică, că iertarea este cel mai nobil și mai simplu mod prin care te eliberezi,  îți găsești liniștea, motiv pentru care tatăl tău te roagă ca niciodată să nu te superi pe oameni, indiferent de cât de imperfecți ar fi ei, în condițiile în care nicio ființă umană nu este perfectă.

Cred că ne putem opri azi, drăguța tatii, și până la următoarea întâlnire îți urez spor la învățătură.

H.E. HRH Lord Sir Florentin Scalețchi

 Va urma

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.