Viața și fericirea noastră (94)

–  Bună tati, a mai trecut o săptămână de la Dumnezeu, timp în care m-am tot frământat ce să te mai întreb, nu de alta dar se pare că a crescut interesul celor care ne citesc.

– Ce sa-ți spun tata, la experiența mea de viață cred că sunt în măsură să dau răspunsuri pe înțelesul tuturor.

– Tati, multă lume vrea să știe care este cheia pentru o viață liniștită.

– Rebecca dacă îți dorești cu adevărat o viață liniștită, va trebui în primul rând să înveți să nu pui la suflet toate nimicurile lumii. De ce? Pentru că ție nu îți știe lumea nici suferințele, nici lacrimile vărsate sau nopțile nedormite, nu știu și probabil nu îi interesează îndoielile, temerile sau remușcările pe care le poți avea tu.

În viață, tu ai obligația fata mea de a-ți găsi fericirea alături de oamenii care te împlinesc, care te fac să te simți iubită și care contează pentru sufletul tău tânăr și fraged. Aceste persoane sunt cele care te vor încuraja să faci alegerile bune și să-ți urmezi visurile. Este important să înconjuri sufletul tău cu energii pozitive, care te vor ajuta să te dezvolți și să crești. Asta îți va permite să te bucuri de propria viață și să fii fericită.

Și ca într-adevăr să ai o viață fericită, mai trebuie, fata mea dragă să nu uiți să mulțumești în fiecare zi pentru tot ce ai primit de la viață, de la părinți, de la dascăli, de la colegi și prieteni, chiar și de la dușmani, asta chiar dacă există momente în care lucrurile nu sunt așa cum ți le-ai fi dorit tu.

– De ce tata, pare că munca nu se termină niciodată?

– Simplu tata, pentru că la început mergem la școală, urmăm facultăți cu gândul că vom avea un viitor cât se poate de prosper, apoi urmează angajarea în muncă pentru un mâine mai bun, mai plin de fericire, dar când vine ziua de mâine, în loc să ne bucurăm de ce ni s-a oferit, cădem in păcatul de a idealiza un nou mâine, și mai bun și mai bogat. Tocmai acesta este motivul pentru care te sfătuiesc iubita tati, să te bucuri astăzi și nu mâine, așa cum o vorbă din popor spune „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

– Cum pot să îmi găsesc echilibrul interior ca să pot comunica mai bine cu exteriorul ?

– Tata, este obligatoriu ca sufletul tău să fie în armonie cu gândurile tale, apoi gândul cu vorba și în final vorba cu fapta. Este esențial să și pui în practică ceea ce gândești și să-ți spui mereu că dorești să faci acel lucru. Doar așa vei obține un echilibru statornic între lumea din interiorul tău și lumea înconjurătoare.

Tata, să știi că cea mai mare victorie pe care o vei obține vreodată în viață este să reușești să te învingi pe tine însăți. Să îți învingi temerile si angoasele.

– De ce nouă tot ni se pare că nu facem lucrurile la timpul lor?

– Pentru că de multe ori amânam, fără să realizam că timpul trece ca vântul pe lângă noi și cu cât înaintăm în vârstă constatăm că multe din obiectivele pe care ni le-am propus în viață nu le-am înfăptuit și să realizăm că nu mai avem timp și e deja mult prea târziu.

Târziu ni-s toate, prea târziu, târziu începem și târziu iubim, târziu visăm și mult prea târziu ne amintim de noi înșine, când probabil suntem deja prea bătrâni.

– Și atunci? Care este cheia fericirii?

–  Draga tati, cu riscul de a mă repeta, am să te îndrum; să nu ai așteptări prea mari de la oameni în general, alt principiu este; să nu te superi din orice, să fii recunoscătoare pentru cea ce ai, și să găsești bucuria în lucruri mărunte, cum ar fi primirea unei simple flori sau admirarea unui peisaj fermecător.

Cel mai valoros lucru, cea mai mare bogăție a vieții noastre, mai importantă decât toate bogățiile lumii este sănătatea!

Aceasta este cea mai mare comoară pe care o putem poseda, ceva ce nu poate fi cumpărat cu bani și care, odată pierdut, poate fi greu de recuperat. De aceea, trebuie să ne străduim să ne menținem sănătoși și să avem grijă de noi înșine. Doar așa ne putem bucura de viață și de tot ceea ce ne poate oferi providența.

(VA URMA)

Lord Sir Florentin Scalețchi

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.