Viața și fericirea noastră (96)

– Bună, tată! A trecut ceva timp de când nu am mai discutat despre subiectul nostru preferat – viața și fericirea. Am observat că mulți admiratori ne caută și ar fi încântați să citească despre aceste subiecte. Sper că încă ești dispus să oferi sfaturi, bazate pe înțelepciunea și experiența ta de viață.

– Sigur fata mea, pe de altă parte, eu simt că uneori nu trebuie să ne preocupăm prea mult cu întrebări și răspunsuri, ci să ne trăim viața într-un mod autentic și să ne lăsăm surprinși de ceea ce vine în calea noastră. Chiar dacă nu știu ce va aduce viitorul, sunt hotărât să nu mă dau bătut și să nu mă plictisesc. Aș vrea să continuăm să explorăm împreună viața și tot ceea ce ea ne oferă. Așadar, ce subiect ai vrea să abordăm astăzi?

– De ce Bunul Dumnezeu a creat bărbatul si femeia?

– În cadrul religiei creștine, se crede că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia pentru a-i ajuta să își îndeplinească scopul lor în viață și să aibă o relație strânsă cu El. În plus, se crede că bărbatul și femeia au fost creați pentru a-și împărtăși viața împreună, să aibă copii și să se susțină unul pe celălalt în toate aspectele vieții iar pentru că in luna martie sunt sărbătorite femeile, aș vrea să le aducem un elogiu.

„Când Dumnezeu a creat femeia, a lucrat până târziu în ziua a 6-a, și îngerul a venit și a întrebat: de ce ai petrecut atât de mult timp lucrând la această creație? Și Dumnezeu a răspuns; pentru că această creație; femeia, trebuie să funcționeze în tot felul de situații, trebuie să poată îmbrățișa mai mulți copii în același timp, să aibă o îmbrățișare care poate vindeca orice, de la un genunchi rănit, până la a liniști o inimă frântă. Și ea face toate astea doar cu sufletul și cu două mâini. Ea se vindecă singură uneori când situația critică o impune și poate munci mult peste 12 ore.

Îngerul este uimit și întreabă; așa este modelul standard? Atingând-o pe femeie, îngerul exclamă; dar ai făcut-o atât de moale Doamne și Dumnezeul a spus: ea este moale, dar eu o fac puternică. Tu, îngerul meu nu-ți poți imagina cât de mult poate îndura și cum se luptă ca să poată câștiga. Îngerul întreabă din nou: Poate ea să gândească? Și Domnul i-a răspuns; Da, nu numai că ea este permanent activă, și poate gândi, poate face mai mult, poate să găsească soluții, poate negocia, și chiar lupta pentru visele ei.

Îngerul, de data aceasta, atinge obrajii femeii și spune. O, Doamne, nu cumva ai pus prea multă povară asupra ei, nu cumva s-a defectat. Și Domnul îl corectează, spunând este așa cum trebuie să fie nu este defectă, este doar o singură lacrimă pe obrazul ei. Dar de ce e nevoie de lacrimi, întreabă îngerul uimit și Domnul îi spune că lacrimile sunt modul în care își exprimă durerea, îndoielile, dragostea, empatia, singurătatea și uneori suferințele si neputința ei.

Îngerul a fost impresionat și a exclamat; Ești un geniu, Doamne! Te-ai gândit la absolut totul. Femeia este cu adevărat minunată. Și Domnul confirmă faptul că femeia este o adevărată minune. Femeia este puternică și poate impresiona bărbații cu abilitățile ei, dar în același timp poate face față provocărilor și greutăților vieții cotidiene, și poate oferi dragoste și fericire celor din jur. Ea zâmbeste când îi vine să țipe, cântă când îi vine să plângă, plânge când este fericită și de multe ori râde chiar dacă îi este frică de ceva. Dragostea ei este necondiționată. Când inima ei este frântă, poate găsi puterea de a-și continua viața cu toate dificultățile și opreliștile ei și chiar să o ia de la capăt, devenind mai puternică, mai plină de speranță. Atunci îngerul, plin de uimire, întreabă din nou; să înțeleg că femeia este o ființă perfectă? La care Domnul i-a răspuns; nu, nici decum. Ea are un mare defect; de multe ori uită care este valoarea ei si ce merită cu adevarat.”

– Exceptional tati!’ Vino să te îmbrățișez.

(Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.