Viața și fericirea noastră (99)

Draga mea Rebecca, am rămas dator de săptămâna trecută cu niște învățăminte prețioase pe care le-am dobândit de-a lungul anilor și sper că aceste gânduri îți vor fi de ajutor, îți vor oferi perspectivă în propriul tău parcurs și te vor ghida cum să trăiești o viață împlinită.

Învăță din greșeli! Eu am experimentat numeroase greșeli și eșecuri în viață, dar am învățat că acestea sunt oportunități de evoluție și învățare. Important este să nu ne descurajăm, ci să ne ridicăm, să analizăm greșelile și să le transformăm în lecții pentru viitor.

Tu, Rebecca, să ai mereu încredere că speranța este o lumină care te va ghida, iar credința în tine însăți, în forțele universului și în Dumnezeu, te va sprijini în fiecare zi.

Să știi, fata mea, că schimbările sunt inevitabile, amintește-ți că nimic nu este permanent pe această lume. Indiferent de cât de bună sau rea este o situație, în cele din urmă se va schimba. Nu lua lucrurile prea în serios, deoarece universul are mereu un mod de a le transforma.

Te rog, fata mea, trăiește la maxim, nu pune în ”așteptare” viața. Profită de fiecare zi pe care ți-o oferă și trăiește-o intens, apreciind darurile pe care bunul Dumnezeu ți le-a oferit.

Explorează lumea, Rebecca, și bucură-te de minuni, fă-ți un obicei din a ieși din casă în fiecare zi și a te deschide către lumea din jur. Minuni pot avea loc oriunde și oricând, iar tu poți fi parte din ele.

Am învățat cât de importantă este iertarea pentru propria noastră eliberare și pace interioară. Păstrarea resentimentelor și urii nu ne face decât să suferim în continuare. Prin iertare, ne putem elibera și putem avansa în viață.

Evită invidia. Invidia nu îți va aduce niciodată o stare de bine. Ea te va consuma pe interior și te va irita la exterior. În loc să invidiezi pe alții, concentrează-te pe propria ta fericire și împlinire.

Tu, fetița scumpă, ai tot ce ai nevoie, apreciază resursele și darurile pe care le ai în prezent și bucură-te de ele.

Trăiește cu speranța că lucruri bune urmează să vină mereu în viața ta. Încrederea în Dumnezeu și în propriile tale forțe te va îndruma mereu înainte.

Ti-aș mai spune ceva Rebecca; indiferent de starea ta de spirit, îmbracă-te pentru succes și prezintă-te oricui cu încredere. Aspectul exterior poate influența încrederea în sine și modul în care ceilalți te percep.

Pentru mine, fericirea nu se reduce doar la succesul material sau realizările externe.

Este important să găsim echilibrul între viața personală și profesională, este esențial să ne ascultăm inima și să ne acordăm timp pentru a ne urma pasiunile și hobby-urile și să ne îngrijim de sănătatea noastră mentală și emoțională. Chiar dacă pot exista obstacole și îndoieli, este important să ne facem timp pentru a descoperi și a trăi ceea ce ne aduce bucurie și împlinire.

Eu, unul, cred în importanța relațiilor umane în căutarea fericirii. Conexiunile autentice cu oamenii din jurul nostru ne pot aduce bucurie și împlinire. Relațiile sănătoase și sprijinul reciproc pot fi surse puternice de fericire și satisfacție.

Vei descoperi că tot ceea ce contează cu adevărat în viața ta este să iubești și să fii iubită.

Un alt sfat important este să nu fii încăpățânată. Încăpățânarea nu aduce nimic constructiv în relații și situații dificile. Uneori, este necesar să fii dispusă să cedezi chiar și atunci când simți că ai dreptate. A fi deschisă la dialog și la compromis poate contribui la rezolvarea conflictelor și la menținerea armoniei în viața ta.

De asemenea, atunci când urmărești ceea ce îți dorești de la viață, nu accepta niciodată răspunsul „asta nu se poate”.

Uneori, obstacolele pot părea mari sau aparent insurmontabile, dar este important să-ți păstrezi determinarea și să cauți soluții creative și alternative.

Draga mea Rebecca, am trăit întreaga mea viață ca un extravagant, un excentric și am păstrat mereu un suflet tânăr.

Îmi doresc ca și tu să îmbrățișezi această abordare a vieții și să-ți păstrezi mereu sufletul tânăr și curios. Acesta este un mod minunat de a trăi și de a te bucura pe deplin de ceea ce viața îți oferă. Fii tu însăți și strălucește în felul tău unic!

Să fii extravagant și excentric înseamnă să fii autentică și să te exprimi în mod liber, să te bucuri de fiecare moment și să trăiești viața în propriul tău stil. Nu lăsa normele sociale sau părerile celorlalți să-ți limiteze pasiunile și aspirațiile.

Continuă să explorezi lumea cu ochi curioși, să-ți urmezi visurile și să-ți pui amprenta asupra vieții tale. Nu te teme să ieși din tipare și să fii diferită, pentru că în originalitatea ta se află frumusețea și unicitatea ta.

Iubita tatii, trăiește-ți viața și bucură-te de ea, nu face economie când vine vorba de bucurie. Îmbracă-ți cele mai frumoase rochii și bucură-te de fiecare zi. Nu aștepta ocazii speciale, ci fă ca fiecare zi să fie specială pentru tine.

Închei aceste gânduri cu dorința ca viața ta să fie plină de lumină, bucurie și sănătate. Tu deții controlul propriului tău destin, așa că trăiește-ți viața cu pasiune și fără rețineri. (Va urma)

Lord Sir Florentin Scalețchi

Foto: pixabay.com

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.