Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, de vorbă cu George Soros în Sectorul 6

Publicat: miercuri, 12 martie 2014

  Marți, 10 martie 2014, George Soros – preşedintele Fundaţiei pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundation), Zeljko Jovanovic – directorul Biroului pentru Iniţiative ale Romilor (Roma Initiative Office), Androulla Vassiliou – Comisar European pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism, Sport, Media şi Tineret, Angela Filote – Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi Gabriel Petrea – viceprimarul Sectorului 6, au vizitat Asociaţia Romano ButiQ la sediul din cartierul Giuleşti-Sârbi, în spaţiul în care se lucrează la înfiinţarea primul Muzeu al Culturii Romilor din România în Sectorul 6.
“Primăria Sectorului 6 se preocupă permanent de problemele persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile. Fie că este vorba de romi sau români, persoane cu dizabilităţi sau cu o stare financiară precară, toţi trebuie să beneficieze de o atenţie sporită. Eu cred că doar împreună, autorităţi locale şi centrale, Comisia Europeană, ONG-uri, putem realiza un deziderat de mulţ dorit – egalitatea de şanse în primul rând la educaţie, la o viaţă socială normală, la servicii de sănătate. Eu, în calitate de viceprimar, vă declar că sunt un puternic susţinător al tuturor proiectelor sociale şi educaţionale ce îi au ca grup-ţintă pe tinerii aparţinând grupurilor vulnerabile”, a declarat Gabriel Petrea, viceprimarul Sectorului 6.
“Un muzeu al romilor este absolut necesar în condiţiile în care cunoaştem atât de puţine lucruri despre etnia romilor. Avem nevoie de instituţii care să comunice profesionist şi obiectiv despre această minoritate”, a declarat Androulla Vassiliou, Comisar European.
La rândul său, George Soros a declarat: “Noi susţinem promovarea culturii romilor şi, mai ales, cultura despre romi la nivel european. În acest moment am iniţiat, împreună cu Consiliul Europei, un proces de constituire a unui Institut European pentru Romi”.
Ciprian Necula, gazda întâlnirii, a menţionat faptul că “în România avem toate resursele necesare pentru leadershipul Institutului European pentru Romi. Avem un muzeu în construcţie, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va lansa un program masteral pentru studii rome şi etnicitate, avem un teatru privat al romilor, avem un centru de cercetare, organizaţii neguvernamentale profesioniste, sperăm să dorească şi Guvernul României acest Institut în ţara noastră”.
Muzeul Culturii Romilor este o iniţiativă privată, susţinută de Asociaţia Romano ButiQ în parteneriat cu o serie de instituţii publice şi private, precum Agenţia Naţională pentru Romi, Agenţia Împreună, Primăria Sectorului 6, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=25246

Publicat de la data mart. 12 2014. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 octombrie 2018, 16:32
 

NNE
Parţial însorit
17°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 41%
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:39
Apus: 18:20
Prognoza 23 octombrie 2018
Zi
 

VSV
Înnourat
19°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VSV
Parţial noros
8°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 140.908 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team