Vis de iarnă, episodul cinci: Magia Crăciunului, între alb şi negru

În preajma sărbătorilor de iarna, parcă toți oamenii devin mai buni, parcă toate problemele devin puerile, parcă există totuși speranța unei lumi mai bune. Sărbătorile de iarnă înseamnă un nou început, totul este acoperit de o pânză albă, proaspătă, așteptând cu nerăbdare să fie pictată cu noile mistere ale anului ce urmează.

Exista magie, sau nu? Acest lucru depinde în totalitate de fiecare persoană în parte și de punctul de vedere din care privește problema. Eu consider că magia există, o trăim an de an, sărbătoare de sărbătoare. Ce este magia din punctul meu de vedere? Este acel sentiment de bună stare pe care nu pot să mi-l explic dar care știu că există şi se datorează unui fenomen pe care, din nou, nu pot să mi-l explic.

Dacă ar fi să vorbesc dintr-un punct de vedere mai realist si mai sumbru, sărbătorile de iarnă s-au transformat într-o eficientă mașinărie menită să sporească rata de consum a oamenilor. Încetul cu încetul, magia dispare iar în locul ei se instalează magia neagă a  realității in care trăim. Atmosfera de Crăciun se transformă din o noapte in care toată familia stă la masă și se distrează, într-o noapte în care lumea se bate în cadouri cât mai fițoase si mai scumpe, crezând că cu cât este mai scump cadoul, cu atât sunt mai iubiți.

Lumea zgribulită de frig iese la cumpărături înfometată chiar și după sărbători. Invazia monștrilor cumpărători este un motiv de bucurie pentru comercianți, mai puțin pentru partenerii din trafic.

Totuși, să rămânem optimiști, nu? Sărbătorile vin și pleacă, oamenii rămân. Dacă oamenii reușesc, măcar odată pe an să își pună deoparte gândurile rele și să încerce să devina oameni mai buni, mai cu suflet, atunci încă mai este o speranță.

Alex DUCA

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.