Videanu, avertisment pentru Ponta

Fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu îi cere preşedintelui PSD Victor Ponta să prezinte public măcar un singur document care să poarte semnătura sa referitoare la cazul Hidroelectrica.

„Pentru a elimina orice speculaţie publică referitoare la suspiciunea de abuz în serviciu apărută în urma raportului Corpului de Control al Guvernului, cer imediat ca cei care au făcut public acest raport să pună la dispoziţia presei orice document referitor la Hidroelectrica semnat de Adriean Videanu care ar putea să susţină suspiciunea de abuz în serviciu proferată de Victor Ponta. Îi cer lui Victor Ponta să prezinte public măcar un singur document cu semnătura mea care i-ar putea susţine alegaţiile referitoare la Hidroelectrica”, a declarat Videanu într-un comunicat.

Liderul PDL le cere celor interesaţi de „hoţiile evidente” ale premierului, inclusiv DNA, să îi studieze liderului PSD declaraţiile de avere dintre anii 2006 şi 2009.

„De un an de zile, România este condusă de un mitoman fără precedent care, deşi ocupă funcţia de premier, este obsedat doar de propria imagine şi nu de problemele reale ale românilor, aşa cum îi cere poziţia pe care, temporar, o ocupă. Pentru că nu îl interesează, îi spun eu care sunt problemele reale ale românilor: situaţia dezastruoasă a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, într-un cuvânt, a tuturor românilor. Practic, Victor Ponta umileşte 22 de milioane de români. Cu o mână îi mângâie pe creştetul capului, cu alta îi fură. (…) După aproape un an de guvernare USL, răspunsul este evident: NU, nu îl interesează nici soarta românilor, nici a României. Victor Ponta va fi primul prim-ministru al României care, în curând, va fi scos cu pietre de români din Palatul Victoria. El simte acest lucru, motiv pentru care caută vinovaţi imaginari, aşa cum face, în mod laş, de un an de zile . În ceea ce priveşte Hidroelectrica, în mandatul meu, compania a fost condusă de cel mai bun manager, paradoxal, membru al PSD, dar care a făcut din Hidroelectrica o companie puternică şi profitabilă. Ce a făcut Victor Ponta când a venit la putere? Prin deciziile luate, a adus Hidroelectrica în pragul falimentului. Victor Ponta, nu vei scăpa de plata pagubelor produse prin intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. Aşa cum nu vei scăpa de plata banilor pe care i-ai furat de la complexele energetice Turceni şi Rovinari. Pe cei interesaţi de hoţiile lui Victor Ponta, şi mă gândesc inclusiv la DNA, îi îndemn să studieze declaraţiile de avere ale acestuia din anii 2006-2007-2008-2009. Hoţiile lui sunt evidente”, susţine Videanu, într-un comunicat de presă.

Aceasta este o reacţie în urma deciziei Corpului de Control al Guvernului de a trimite la DNA raportul Hidroelectrica.

Corpul de Control al Guvernului va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro, a anunţat premierul Victor Ponta, care a apreciat că banii au ajuns „pe la Videanu şi PDL” şi trebuie recuperaţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.