Vineri la One World Romania 2013

Pentru vineri am pregatit o proiectie speciala a filmului Call Me Kuchu, care va avea loc incepand cu ora 12:00 la SNSPA (Strada Povernei nr. 6, sala 12). Call me Kuchu documenteaza situatia comunitatii homosexualilor din Uganda, unde atat liderii politici si religiosi, cat si presa tabloida alimenteaza permanent ura ugandezilor fata de aceasta comunitate. In acelasi timp, filmul mai are rolul de a reaminti ca drepturile homosexualilor raman o problema internationala, nu doar africana. Dupa proiectie, va invitam la dezbaterea la care vor participa Malika Zouhali-Worral, una dintre regizoarele filmului si Florin Buhuceanu, reprezentant al asociatiei Accept. Puteti gasi mai multe detalii despre proiectia de vineri, aici.

Call Me Kuchu va mai fi proiectat si incepand cu ora 18:00 la Cinema Corso si sambata, incepand cu ora 16:00 la Cinema Union. La ambele proiectii vor fi prezente cele doua regizoare: Katherine Fairfax Wright si Malika Zouhali-Worral.

Proiectiile de la Cinema Eforie, Corso si Union incep astazi de la ora 16:00, iar ultima proiectie a zilei incepe la ora 22:00. La Sala „Horia Bernea” a Muzeului National al Taranului Roman avem a treia parte a retrospectivei Jon Bang Carlsen, incepand cu ora 18:00, cu filmele Addicted to Solitude si Purity Beats Everything.

De la ora 20:00, tot la Sala „Horia Bernea” avem proiectia filmului The New Watchdogs. Ca de fiecare data, dupa film va invitam la dezbare, unde vor participa Mircea Toma, presedintele ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei si Petrisor Obae, coordonator al www.paginademedia.ro. Mai multe detalii despre film gasiti aici.

Recomandarea zilei: MATTHEW’S LAWS / Cinema Corso / 16:00

Matthew’s Laws este portretul prietenului din copilarie al regizorului Marc Schmidt, care este autist. Documentarul merge, insa, dincolo de autism, explorand sentimentul de vulnerabilitate indus de prezenta camerei de filmat, incapacitatea umana de a traduce intre „ordinea” cuiva si „haosul” altcuiva si nevoia de dragoste si comunicare care ne defineste pe fiecare dintre noi. Documentarul este o poveste emotionanta despre incercarea unui om bolnav de a trai cat mai aproape de limita acceptabilitatii sociale, dar functioneaza si ca memento al faptului ca locuinta este un drept fundamental al omului.

Dupa proiectie puteti ramane pentru discutii, chiar cu regizorul filmului, Marc Schmidt.

ONLINE: www.oneworld.ro | www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociatia One World Romania si Centrul Ceh Bucuresti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.