Analiza pertinente: Miracolele s-au oprit în „optimi”

După un 1-0 formidabil, în tur, pentru Steaua, iată că astăzi, Chelsea ne-a coborât cu picioarele pe pământ. Astfel, albaștrii ne-au marcat trei goluri, însă cu foarte multă muncă și sudoare din partea acestora. Nici noi nu ne-am lăsat mai prejos și putem spune că am marcat golul, care în acel moment ne aducea la egalitate pe tabela de marcaj, prin Vlad Chiricheș. Cealaltă jumătate a echipei Steaua, și anume, publicul Stelist venit pe Stamford Bridge s-a ridicat cu ușurință la nivelul Ligii Campionilor. Aceștia au încurajat echipa din primul până în ultimul minut, însă au existat momente când jucătorii roș-albaștrilor au greșit decisiv, iar astfel s-a făcut diferența. Știți cum e, „jocul greșeală așteaptă”! Dacă în prima manșă, jucători precum Hazard, Mata sau Torres nu au ieșit la rampă, acum au făcut-o, din păcate, decisiv pentru Steaua. Când ai jucători precum cei menționați mai sus, e mai greu sa pierzi o calificare, decât să o câștigi. Nu de alta, dar valoarea lor nu te lasă.

Ce trebuie să înțelegem după acest insucces? După această dublă manșă putem fi supărați, dar nu dezamăgiți. Putem fi mândri că trei reprize am ținut campioana Europei în corzi. Ne putem aminti cu plăcere disperarea de care jucătorii lui Chelsea au dat dovadă pe finalul meciului, trăgând astfel de timp. Gândindu-ne mai bine, putem crede că acest examen dat de jucătorii Stelei, poate fi benefic pentru viitorul acestora. Imaginea noastră în Europa s-a îmbunătățit considerabil prin atitudinea acestor jucători steliști, dar și prin glasul suporterilor care nu încetau să strige RO-MÂ-NI-A, RO-MÂ-NI-A! Iar lucrul cel mai important pe care toată lumea îl poate învăța este că, prin această performanță a Stelei, alte rivale din Liga 1 se pot impulsiona, dorindu-și cu desăvârșire, egalarea, dacă nu, chiar întrecerea acestei izbânde a roș-albaștrilor. Putem fi siguri de un lucru, vestita vorbă „și-au dorit mai mult victoria”, de această dată, nu a mai fost valabilă.

Ca suporter al fotbalului, îmi doresc ca această super echipă, Steaua București, să rămână în aceeași formulă. Spun asta pentru că Steaua nu e Chelsea sau Barcelona, ca atunci când îi pleacă un jucător, să poată cu ușurință să-l facă uitat prin achiziționarea altuia de aceeași valoare sau mai mare. În acest moment, roș-albaștrii sunt un întreg, iar dacă din acest întreg, o părticică dispare, totul o ia la vale. Astfel, toată construcția și munca celor de acolo va fi în zadar.

Alin GRIGORE

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.