Vladimir Draghia si Stefan Lungu inoata pentru cauza MaiMultVerde la Swimathon Bucuresti

In 6 iulie, MaiMultVerde participa la Swimathon, o competitie de inot care are drept scop strangerea de fonduri pentru diferite cauze din comunitatea locala. Din cele 20 de cauze inscrise in competitie, cauza MaiMultVerde este singura de mediu si este sustinuta de Echipa Verde din care fac parte: Vladimir Draghia (actor, regizor, sustinator MaiMultVerde) – capitanul echipei de inotatori, Stefan Lungu (membru in board-ul MaiMultVerde), Sergiu Machidon (antreprenor, sustinator MaiMultVerde) si Alexandru Dina (voluntar MaiMultVerde). 

Proiectul sustinut in competitie de Echipa Verde este ”Bariera naturala de copaci la Ploiesti” si este unul dintre proiectele cele mai importante ale Asociatiei MaiMultVerde. Cei patru membri ai Echipei Verzi si-au propus sa inoate 70 de lungimi de bazin pentru a sustine proiectul MaiMultVerde. „Nu cred in altruism. Ma implic in astfel de actiuni pentru ca imi provoaca placere. Pentru ca imi pare bine sa fac bine! Pentru ca am inceput sa cred in karma si pentru ca intotdeauna din astfel de proiecte rezulta numai lucruri frumoase”, a declarat capitanul Echipei Verzi, Vladimir Draghia, despre implicarea in Swimathon. Vladimir Draghia este cunoscut publicului ca actor, scenarist, regizor și producator, dar, la Swimathon, MaiMultVerde se bazeaza pe experiența lui de inotator: a facut 12 ani inot de performanța, este multiplu campion național și de doua ori medaliat la campionatele europene. Vladimir este un sustinator activ al Asociatiei MaiMultVerde, implicandu-se, de-a laungul timpului, in mai multe proiecte.

Proiectul ”Bariera naturala de copaci la Ploiesti” inseamna 75.000 de puieti de stejar, frasin si platin plantati pe Soseaua de Centura Est Ploiesti. Prin cele 15 hectare plantate aici, incepand cu anul 2009, Asociatia MaiMultVerde isi propune sa creeze o perdea de protectie intre oras si zona industriala. Astfel, odata cu atingerea maturitatii, cei 75.000 de copaci plantati vor contribui la imbunatatirea calitatii aerului din oras. In acelasi timp, acest proiect este un exemplu de bune practici in realizarea actiunilor de plantare de catre un ONG cu ajutorul voluntarilor.

Prin inscrierea la Swimathon, Asociatia MaiMultVerde spera sa adune cel putin 1.500 euro de la sustinatorii sai si ai inotatorilor, fonduri necesare realizarii ultimelor lucrari de completare si intretinere la parcela de la Ploiesti.

De asemenea, Stefan Lungu s-a aratat foarte incantat de posibilitatea de a sustine o cauza de mediu. „Am vibrat pozitiv la solicitarea MaiMultVerde din prima clipa. Initiativa e laudabila si necesara. Ma pregatesc intens pentru ziua cea mare si, chiar daca nu sunt un inotator profesionist, sunt dispus sa ma transform intr-unul pentru a strange cat mai multi bani pentru a da o sansa Ploiestiului sa aiba aer curat. Ne vedem la Swimathon in 6 iulie in numar cat mai mare si pana atunci ma puteti sustine printr-o donatie pentru cauza MaiMultVerde”, a spus el.

Inotatorii pot fi sustinuti prin donarea unei sume fixe sau a unei sume pentru fiecare lungime de bazin inotata de membrii echipei. Suma este la latitudinea celui care doneaza, iar donatia poate fi realizata online sau direct la fata locului, printr-un angajament de plata in pagina http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php?option=com_content&view=article&id=140&Itemid=174.

Despre proiectul ”Bariera naturala de copaci la Ploiesti”

Plantarea initiala a avut loc in toamna anului 2009, cand au fost impadurite 10 ha cu puieti de stejar, frasin, paltin, artar si specii arbustive ajutatoare (precum hibiscus). In anii urmatori s-au facut lucrari de intretinere si completare a suprafetei plantate, precum si noi impaduriri astfel incat, parcela a ajuns sa masoare 15 ha in anul 2013. Lucrarile de intretinere au constat in mobilizari ale solului intre randurile de puieti si descoplesiri ale puietilor (inlaturarea ierburilor crescute in jurul puietilor). Aceste lucrari se fac timp de 4-5 ani si astfel ne asiguram ca viitoarea padure va fi viabila, apta de a se dezvolta pe cont propriu. Dupa 5 ani, cei mai mici puieti depasesc 1 metru si jumatate, umbrind solul si defavorizand cresterea ierburilor. Dupa aceasta faza, padurea poate creste independent.

In momentul de fata, rata de prindere a puietilor plantati la Ploiesti este de aproximativ 90%. Puietii de frasin au 3-4 m, cei de paltin in jur de 2-2,5 m, iar cei de stejar sunt mai mici, au aproximativ 1 m, insa acest lucru este normal, intrucat acestia cresc mai greu. De asemenea, gardul viu de amorfa (format din salcam mic) arata foarte bine, fructificand intens. Amorfa este o specie invaziva care are rol de protectie a viitoarei paduri, formand un adevarat gard viu impenetrabil. Astfel viitoarea padure este protejata contra pasunatului.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.