Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Vocea naţiunii, valoare ZERO pentru aleşii săi

Publicat: luni, 06 ianuarie 2014

Mii de români, atât din ţară cât şi din afară, şi-au exprimat nemulţumirea şi dezgustul pentru liderii politici din Parlamentul României, luând, astfel, naştere mai multe petiţii online ce au ca obiectiv strângerea semnăturilor necesare pentru dizolvarea acestuia.

Din punct de vedere legislativ, Constituţia României dictează în articolul 89 că Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Aşadar, rădăcinile legii sunt aproape imposibil de strămutat, mai ales printr-o simplă petiţie pe internet.

Legea mai glăsuieşte şi că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă. Ar exista şanse mai mari ca liderii politici să bage ţara în stare de “carantină” sau să începem un război, decât să-şi piardă ei leafa.

Iniţiatorul uneia dintre petiţiile în cauză este Octavian Radu. El transmite că ar fi necesare 500.000 de semnături pentru a dizolva Parlamentul precum o pastilă de vitamina C într-un pahar cu apă.“Dragi prieteni, cu mare tristeţe şi indignare constatăm astăzi că totuşi, în contradicţie cu interesele României în lume şi mai ales ca nou membru UE, în Parlament iau decizii aproximativ acceasi oameni care ocupau fotoliile şi acum 17 ani. Este o ruşine ce se întâmplă. Trebuie să trecem la acţiune.Asistăm în aceste zile la o zvârcolire a caracatiţei care de mai bine de 60 de ani încearcă să sufoce România, această ţară minunată care a încăput pe mâinile unor venetici.Pentru cei care au ochi de văzut şi urechi de auzit este clar că încercarea parlamentarilor PSD, PRM, UDMR, PNL şi PC de a-l suspenda pe Preşedintele Băsescu şi mai ales de a-l împiedica pe acesta de a mai candida precum şi intenţiile de modificare a constituţiei pe care noi toţi am votat-o la ultimul referendum este tocmai aceasta zvârcolire a caracatiţei formată din sistemele oligarhice de interese de grup.” răbufneşte nervos, Octavian Radu. Până în prezent, acesta a reuşit să strângă 19.065 de semnături.

Detalii pe voceatimisului.ro

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=21028

Publicat de la data ian. 6 2014. Categorii POLITIC.

Zona comentariilor

Meteo în țară

24 februarie 2020, 5:17
 

V
Parţial noros
7°C
14 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 52%
Vânt: 14 km/h V
Rafale de vânt: 14 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:03
Apus: 17:56
Prognoza 25 februarie 2020
Zi
 

SV
Predominant însorit
14°C
Vânt: 7 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NV
Nori intermitenti
4°C
Vânt: 0 km/h NV
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : ROSU Ziua/luna/anul : 23-02-2020 Ora : 11 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textelor; Zonele afectate : conform textelor și hărții; Fenomene : conform textelor; Mesaj : AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului în […]

Loto

Horoscop

  • 266.637 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team