Vocea naţiunii, valoare ZERO pentru aleşii săi

Mii de români, atât din ţară cât şi din afară, şi-au exprimat nemulţumirea şi dezgustul pentru liderii politici din Parlamentul României, luând, astfel, naştere mai multe petiţii online ce au ca obiectiv strângerea semnăturilor necesare pentru dizolvarea acestuia.

Din punct de vedere legislativ, Constituţia României dictează în articolul 89 că Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Aşadar, rădăcinile legii sunt aproape imposibil de strămutat, mai ales printr-o simplă petiţie pe internet.

Legea mai glăsuieşte şi că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă. Ar exista şanse mai mari ca liderii politici să bage ţara în stare de “carantină” sau să începem un război, decât să-şi piardă ei leafa.

Iniţiatorul uneia dintre petiţiile în cauză este Octavian Radu. El transmite că ar fi necesare 500.000 de semnături pentru a dizolva Parlamentul precum o pastilă de vitamina C într-un pahar cu apă.“Dragi prieteni, cu mare tristeţe şi indignare constatăm astăzi că totuşi, în contradicţie cu interesele României în lume şi mai ales ca nou membru UE, în Parlament iau decizii aproximativ acceasi oameni care ocupau fotoliile şi acum 17 ani. Este o ruşine ce se întâmplă. Trebuie să trecem la acţiune.Asistăm în aceste zile la o zvârcolire a caracatiţei care de mai bine de 60 de ani încearcă să sufoce România, această ţară minunată care a încăput pe mâinile unor venetici.Pentru cei care au ochi de văzut şi urechi de auzit este clar că încercarea parlamentarilor PSD, PRM, UDMR, PNL şi PC de a-l suspenda pe Preşedintele Băsescu şi mai ales de a-l împiedica pe acesta de a mai candida precum şi intenţiile de modificare a constituţiei pe care noi toţi am votat-o la ultimul referendum este tocmai aceasta zvârcolire a caracatiţei formată din sistemele oligarhice de interese de grup.” răbufneşte nervos, Octavian Radu. Până în prezent, acesta a reuşit să strângă 19.065 de semnături.

Detalii pe voceatimisului.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.