Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Voiculescu la pa(r)chet! – Octavian ANDRONIC

Publicat: marți, 30 iulie 2013

Din 2005 încoace a devenit un lucru comun ca oridecâteori este anchetat sau reţinut un politician, acesta să-şi arate cu mândrie cătuşele sau mandatul şi să strige: e mâna lui Băsescu!

Şi uneori chiar e. Sau pare să fie. Pentru că – în special pe la începuturile mandatului său – lansarea de critici sau observaţii dure la adresa unor persoane erau urmate de cercetarea şi reţinerea celor menţionaţi. Evident, este o falsă relaţie cauză-efect. Cauzele erau, de cele mai multe ori, acţiuni ilicite în cazul cărora cercetările fuseseră declanşate înainte să le facă Băsescu publice. Devenise însă un soi de distincţie care dorea să anuleze motivele reale punându-le exclusiv pe seama persecuţiilor politice.

Au rămas în memoria publică numeroşi inşi care şi-au arogat această “diplomă de merit” – de la Iacubov, la Diaconescu sau Becali, ca să-i pomenim doar pe câţiva.

Cazul lui Dan Voiculescu este unul aparte. Cei doi au avut, de-a lungul timpului, sentimente împărţite unul faţă de celălalt. Au existat câteva tentative discrete de apropiere, înainte ca steaua lui Băsescu să urce pe cerul politicii. Că nu s-au înţeles – a fost de vină o neîncredere reciprocă. Momentul de vârf al relaţiei a fost apelul lui Băsescu la sprijinul pentru formarea noului guvern în 2005 şi “întoarcerea armelor” de către Voiculescu, în schimbul unei mai consistente participări la guvernare. Antanta cordială a fost rapid demontată de afirmaţia lui Băsescu referitoare la “soluţia imorală”. Această soluţie imorală a constituit, ulterior, combustibilul relaţiei dintre cei doi. Voiculescu a devenit portdrapelul campaniei anti-băsiste, cu un rol major în realizarea coaliţiei parlamentare care l-a suspendat în 2007. Tot el şi-a pus artileria media pe poziţii, mitralindu-l pe preşedinte până la finalul celei de-a doua suspendări. Contraatacul prezidenţial s-a dat prin instituţiile “verticale” ale statului – CNSAS, în dosarul de colaborator şi DNA, în cel al achiziţiei ICA. Audierea mogulului în dosarul de şantaj este spectaculoasă ca impact, dar subţire ca probatoriu. Dar nu acesta este lucrul cel mai important pentru Băsescu, ci anihilarea impactului Antenei 3, rămasă ca principal pilon al unei opoziţii în coabitare. Ceea ce se pare că reuşeşte cu aportul nemijlocit al procurorului şef DNA, propus şi pus de Ponta!

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=11205

Publicat de la data iul. 30 2013. Categorii Editorial.

Zona comentariilor

Meteo în țară

2 iunie 2020, 17:53
 

E
Predominant înnourat
15°C
7 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 67%
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:33
Apus: 20:54
Prognoza 3 iunie 2020
Zi
 

VSV
Parţial însorit cu precipitaţii
21°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

SV
Predominant senin
11°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 31-05-2020 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate; Mesaj : ACTUALIZAREINFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 31 mai, ora 10:00 – 03 iunie, ora 23:00Fenomene vizate: […]

Loto

Horoscop

  • 300.247 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team