Vor serviciile secrete muşamalizarea cazului accidentului din Apuseni?

Un fost comandant al Aeroportului Otopeni, care a ocupat si un loc de deputat in Parlament, detoneaza bomba in dosarul in care procurorii investigheaza imprejurarile prabusirii avionului pilotat de Adrian Iovan. Fostul deputat Valentin Vasilescu sustine ca de adevarul accidentului aviatic din muntii Apuseni pare ca opinia publica e indepartata cu buna stiinta, pe zi ce trece, cu scopul protejarii acelor persoane aflate in varful ierarhiei mai multor ministere si regii subordonate! Potrivit teoriei lansate de Vasilescu, zborul implicat in accidentul din 20 ianuarie avea un “indicator de statut special”, ceea ce il supunea unui protocol semnat intre Statul Major General al Ministerului Apararii Nationale si Autoritatea Aeronautica Civila Romana (AACR). Astfel, atat inainte, cat si dupa producerea accidentului, autoritatile ar fi trebuit sa trateze acel zbor “in regim de prioritate absoluta”, diferit de orice aeronava civila: “Protocolul obliga MApN sa urmareasca cu prioritate pe ecranul radarului de pe muntele Mare avionul BN-2”. Numai ca asta nu s-ar fi intamplat, iar acum procurorii ar incerca sa ascunda adevarul!
Valentin Vasilescu face o paralela intre caracterul special al zborului implicat in operatiunea “Tigareta 2” si cel al zborului din 20 ianuarie si crede ca, in ambele cazuri, au existat si exista interese de a-i proteja pe vinovati, printre care generalul maior Laurian Anastasof (seful Statului Major al Fortelor Aeriene), Constantin Voicu (directorul Directiei de Transport Aero Naval) Catalin Radu (seful Directiei Aviatiei Civile din Ministerul Transporturilor – “Fantoma” de la Aviatia Civila) sau generalul Tudor Tanase (seful Compartimentului Cautare si Salvare din cadrul ROMATSA). “Datorita faptului ca zborul lui Iovan era tot unul special ca si cel din Tigareta 2, sarcina radiolocatiei subordonate lui Anastasof era aceea sa-l descopere, identifice si sa-l urmareasca incadrat pe fascicol fix pana la aterizarea pe aeroportul Oradea”, dezvaluie fostul director adjunct de la Otopeni, potrivit cancan.ro. Mai mult, acesta acuza, intr-un material scris pentru “Vocea Rusiei”, ca oficialii de la Transporturi n-ar fi destinat niciun mijloc pentru localizarea avionului BN-2, gasirea epavei si recuperarea supravietuitorilor. Legat de Catalin Radu, poreclit de subalternele lui “Radu cel Frumos”, Vasilescu mai face o dezvaluire care lamureste cumva de ce ancheta in cazul accidentului aviatic din Apuseni il ocoleste pe seful Aviatiei Civile. Fostul deputat aminteste ca numele lui Catalin Radu a fost pomenit si in scandalul “Tigareta 2”, dar si atunci ar fi scapat printre degete procurorilor. Mai exact, Vasilescu marturiseste ca “Radu cel Frumos” s-ar fi perindat inainte de operatiunea de contrabanda din ’98 prin birourile unor personaje implicate in acest caz celebru. Documentul care l-ar fi dat de gol pe actualul sef al Aviatiei Civile este numit “Anexa S-207” si se regaseste in dosarul 18 secretizat. Conform copiilor dupa registrul de vizitatori la U.M. 0313-SPP (sediul instalat la Palatul Cotroceni), in acel sediul ar fi intrat la “instructaj” inainte cu doua saptamani de operatiune si…Catalin Radu. Acestuia din urma, Vasilescu ii face si un “portret”: “Radu Catalin Gheorghe (ofiter acoperit?), legitimat cu permis de acces pe aeroportul International Otopeni tip G (acces nelimitat) seria B nr. R265005, incadrat la Directia Aviatiei Civile din Ministerul Transporturilor. Azi acesta este directorul Direcției Aviatiei Civile din Ministerul Transporturilor. Pentru ca intre timp a absolvit Colegiul National de Informatii al SRI (2011)”! Numai ca procurorii care au instrumentat dosarul “Tigareta 2” n-ar fi tinut cont la acea vreme de aceste elemente si Catalin Radu a iesit din “ecuatia” anchetei. La diferenta de 16 ani, situatia pare ca se repeta si in cazul cercetarilor privind accidentul din 20 ianuarie, iar Vasilescu este de parere ca tocmai apartenenta acestor personaje la serviciile secrete ar pune batista pe tambal in cazul mortii lui Adrian Iovan si a studentei Aura Ion.
Cine este Valentin Vasilescu
Fostul comandant adjunct al Aeroportului Militar Otopeni, Valentin Vasilescu a fost pus sub invinuire in celebrul dosar al operatiunii de contrabanda “Tigareta 2” desfasurata in 1998. El a fost tinut in arest preventiv vreme de 100 de zile, iar, ulterior, a intrat in Parlament ca deputat, pe listele PRM. Fost pilot de vanatoare, Vasilescu a facut de-a lungul timpului numeroase dezvaluiri-bomba despre culisele din Aviatia militara si ale serviciilor secrete.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.