Wall Street Journal: SUA pregătesc taxe la importurile de oţel şi aluminiu din UE

Administraţia americană s-ar pregăti să anunţe aplicarea de taxe vamale suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu din Uniunea Europeană cu începere de joi, cu o zi înainte de data limită a exceptării acordate europenilor de Washington, a afirmat miercuri Wall Street Journal (WSJ), transmite AFP.

Jurnalul, care citează surse apropiate dosarului, a scris că administraţia Trump este pregătită să lase această perioadă de exceptare să se încheie. Un acord de ultim moment este încă posibil, deşi foarte puţin probabil, au informat WSJ aceste surse.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat în martie taxe vamale suplimentare de 25% asupra oţelului şi de 10% asupra aluminiului, înainte de a acorda exceptări unora dintre aliaţii Statelor Unite.

Exceptarea temporară de care UE beneficiază deocamdată expiră vineri, 1 iunie, dar europenii nu au încetat, în ultimele săptămâni, să ceară o exceptare permanentă.

Marţi, comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom, a apreciat că este puţin probabil ca Statele Unite să acorde Uniunii Europene o exceptare permanentă de la taxele asupra oţelului şi aluminiului şi a subliniat că, în cel mai bun caz, se aşteaptă la „cote” din partea americanilor.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.