Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Xi Jinping: Numai socialismul poate salva China

Publicat: marți, 20 martie 2018

„Numai socialismul poate salva China”, a declarat marţi marţi preşedintele chinez, Xi Jinping, la câteva zile după realegerea sa în unanimitate de către parlament, care i-a oferit, de asemenea, posibilitatea de a rămâne în fruntea statului cât timp doreşte, notează AFP.

Într-un discurs solemn la închiderea sesiunii plenare anuale a Adunării Naţionale Populare, omul forte de la Beijing, considerat ca fiind cel mai puternic lider chinez din ultimul sfert de secol, a reafirmat rolul conducător al Partidului Comunist Chinez.

„Istoria a dovedit şi va dovedi în continuare că numai socialismul poate salva China”, a afirmat Xi Jinping, în contextul în care, în 2019, Republica Populară va sărbători 70 de ani de la proclamarea sa.

„Numai dezvoltând socialismul cu caracteristici chineze vom putea împlini marea renaştere a naţiunii chineze”, a subliniat el în acest discurs cu accente patriotice.

În direcţia ţărilor străine, Xi Jinping a dat asigurări că elanul fenomenal al ţării sale de aproape patru decenii nu reprezintă „o ameninţare” pentru nimeni.

„China nu va sacrifica niciodată interesele altor ţări pentru a-şi asigura propria dezvoltare”, a mai afirmat liderul celei de-a doua economii mondiale, expusă ameninţărilor protecţioniste ale preşedintelui american, Donald Trump.

„Numai cei care au obiceiul de a ameninţa pe alţii îi consideră pe ceilalţi o ameninţare”, a declarat el într-o aluzie voalată la ţările occidentale şi mai ales la Statele Unite. „Nimeni nu ar trebui să înţeleagă greşit sau să deformeze aspiraţiile sincere şi acţiunile poporului chinez de a contribui la pacea şi dezvoltarea omenirii”, a ţinut să adauge şeful statului.

Cu toate acestea, Xi Jinping a avertizat din nou Taiwanul, insulă revendicată de Beijing din 1949, reiterând că ţara sa nu va accepta „niciodată” separarea niciunei bucăţi din teritoriul său.

„Acţiunile şi manevrele vizând separarea ţării sunt sortite eşecului”, a subliniat el, în contextul în care Statele Unite au adoptat recent o lege autorizând vizite reciproce la nivel înalt între Taiwan şi SUA.

Această lege este o lovitură pentru Beijing care se consideră ca singurul reprezentant legitim al Taiwanului şi nu permite contacte între guvernul de la Taipei şi ţări străine.

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=94627

Publicat de la data mart. 20 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA, MAPAMOND.

Zona comentariilor

Meteo în țară

11 iulie 2020, 5:30
 

N
Senin
17°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 17°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:42
Apus: 21:00
Prognoza 12 iulie 2020
Zi
 

SV
Parţial însorit cu furtună
33°C
Vânt: 4 km/h SV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

NE
Predominant înnourat cu precipitaţii
15°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 309.846 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team