XTB începe colaborarea cu Google

Grupul XTB, una dintre cele mai avansate companii de servicii financiare din regiune din punct de vedere tehnologic, a semnat un acord de cooperare cu Google, ca parte a strategiei de implementare de către XTB a mutării în cloud computing, în linie cu tendinţele globale. Printre schimbările care se prefigurează odată cu semnarea acestui acord se numără şi integrarea platformelor de tranzacţionare ale XTB cu Google Aps.

Într-o primă fază, angajaţii Grupului XTB vor începe să utilizeze Google Apps, un pachet de aplicaţii care sprijină modul de lucru „cloud”, incluzând Gmail, Google Docs şi Google Talk. Bazate pe principiul cloud computing, aceste aplicaţii nu necesită instalare sau întreţinere/reparare şi operează într-un browser web, în timp ce informaţia este stocată pe servere externe sigure şi nu pe calculatoare locale. Astfel, Angajaţii XTB vor putea lucra cu informaţiile lor oricând şi de oriunde, prin orice dispozitiv cu acces la internet, ceea ce le va îmbunătăţi flexibilitatea şi mobilitatea. Mai mult decât atât, acest pas reprezintă un sprijin pentru politica orientată spre client a companiei, facilitând accesul clienţilor atât la resursele umane, cât şi la instrumentele puse la dispoziţie de XTB.
„Grupul XTB este preocupat de actualizarea permanentă a tehnologiei pe care o utilizează şi de exploatarea la maximum a avantajelor internetului. Tocmai atenţia specială acordată inovaţiilor în materie de tehnologie – una dintre principalele valori ale XTB – a stat la baza deciziei de a semna un acord de cooperare cu Google. Pe lângă sporirea eficienţei operaţionale a companiei şi reducerea costurilor asociate cu aplicaţiile de business, avem convingerea că acordul cu Google va aduce încă un beneficiu extrem de important – acela de a facilita accesul clienţilor noştri la resursele educaţionale pe care XTB le pune permanent la dispoziţie”, a declarat Tadeusz Kuropatwinski, General Manager XTB Romania.
Grupul XTB va înlocui soluţiile Postfix şi Microsoft Office 2007, pe care le foloseşte în prezent, cu Google Apps for Business. Scopul principal este de a construi o platformă de comunicare multi-canale completă (incluzând e-mail, chat, video şi video conferinţe), precum şi de a exploata capacităţile de cooperare ale Google Docs. XTB va exploata la maximum potenţialul cloud computing-ului şi nu va trebui să-şi menţină propriile servere. În următoarea fază a strategiei, platformele de tranzacţionare XTB vor fi integrate cu Google Apps, în special emblematica platformă X3 Open Trading Hub.
„În ultimii câțiva ani, soluțiile de cloud computing au devenit o tehnologie folosită în mod obișnuit. În prezent, este tehnologia aleasă de multe companii ce depind de inovare continuă și productivitate. Peste 5 milioane de companii din întreaga lume folosesc Google Apps, inclusiv companiile multinaționale mari din diverse sectoare, care au mii de angajați. Prin mutarea în cloud, XTB arată că este o instituție financiară dinamică, ce utilizează cea mai recentă tehnologie și care înțelege importanța tehnologiei în afaceri”, a declarat Przemek Sienkiewicz, Director Google pentru soluții de afaceri în regiunea CEE.
Google Apps şi Google Apps Vault vor fi implementate în cadrul Grupului XTB de Seiloc Sp. z o.o. Seiloc este partenerul Google în domeniul soluţiilor de afaceri, cum ar fi Google Apps, Google Apps Vault, Google Search Appliance, hardware care rulează Chrome OS şi Platforma Google Cloud care le permite utilizatorilor să construiască aplicaţii.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.