Ziaristul francez Jean Louis Calderon, omagiat la Clubul ce-i poartă numele

Centrul pentru Activităţi Recreative şi Inovare Ocupaţională” al Primăriei Sectorului 2 se numeşte “Jean Louis Calderon” în memoria ziaristului francez decedat în timpul evenimentelor din decembrie 1989, la Bucureşti.Primarul Neculai Onţanu a răspuns astfel pozitiv la cererea membrilor, a Senatului Centrului şi a  invitaţilor, de a redenumi clubul în memoria ziaristului francez, numindu-se astfel Centrul Socio – Cultural „Jean – Louis Calderon”.
Într-un cadru festiv şi în prezenţa unui numeros public, Excelenţa Sa, domnul Philippe Gustin, Ambasador al Republicii Franceze la Bucureşti şi Excelenţa Sa,Ambasadorul Andrei Magheru au dezvelit placa pe care este scrisă noua titulatură a centrului.
Evenimentul a avut loc chiar în ziua în care regretatul ziarist francez ar fi împlinit frumoasa vârstă de 55 de ani, dacă nu şi-ar fi pierdut viaţa în timpul sângeroaselor evenimente din Decembrie 1989 de la Bucureşti.
Din partea domnului primar Neculai Onţanu a fost citit următorul mesaj:
“ Excelenţa Voastră, domnule Philippe Gustin, Ambasador al Republicii Franceze la Bucureşti
Excelenţa Voastră, domnule Ambasador Andrei Magheru,
Domnule David Bongard, şeful Antenei Regionale a Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei (O.I.F.)
Dragi invitaţi,
Evenimentul de astăzi, 19 aprilie 2013, este o comemorare a jurnalistului francez Jean – Louis Calderon, decedat la Bucureşti în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Dacă soarta nu i-ar fi hotărât un destin tragic, astăzi el ar fi împlinit vârsta de 55 de ani.În Decembrie 1989, televiziunea franceză l-a desemnat să transmită în direct lumii Revoluţia din România.”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.