Zile internaționale amuzante

Oamenii au găsit, în timp, cele mai uimitoare motive de stabilire a unei zile internaționale, de la punchul fierbinte la semnele de punctuație și de la golful în miniatură la hobbiți. Pe măsură ce lumea va reveni la o viață normală după încercarea numită pandemie de COVID-19, celebrările publice ale acestor zile internaționale ale unor plăceri banale va reveni și ea în actualitate.

Bunătăți și relaxare

Pe 4 septembrie este celebrată Ziua internațională a desertului în plus. Mai precis, locuitorii planetei sunt poftiți ca în această zi să uite de diete și de măsură și să se dedulcească la mai multe porții de… dulciuri.


Multe familii se folosesc de această ocazie pentru a se întâlni cu prietenii în jurul unor mese pline de bunătăți. Și tot despre mesele alături de apropiați este vorba și în cazul Zilei internaționale a salamului, sărbătorită pe 7 septembrie și care celebrează atât de popularele mezeluri care au cucerit lumea pornind din sudul Europei, cu sute de ani în urmă.

Este momentul în care experimentarea de noi varietăți de salam este recomandată călduros.

În lumea contemporană, mulți sunt stresați de obligația de a ajunge la timp acolo unde trebuie să fie.

Pentru ei, Ziua internațională care vă dă voie să întârziați a fost stabilită la 5 septembrie de către o asociație din SUA ai cărei membri susțin că o dată pe an este chiar benefic să nu ne mai uităm la ceas tot timpul și să avem voie să ajungem mai târziu fără să fim mustrați.

Distracție plus terapie

11 septembrie este Ziua internațională a aranjării patului. Cercetătorii au demonstrat că acest gest pe care atâția îl evită are efecte dintre cele mai benefice pentru un bun început de zi, prin faptul că stabilim un ritual, ne punem gândurile în formație de start, avem un aport de bună dispoziție și ne asigurăm un somn mult mai odihnitor în noaptea următoare.

Cum ordinea înseamnă și relaxare, de ce nu o zi internațională a ordonării patului?

O zi cu totul specială este 19 septembrie, Ziua internațională a limbajului piraților. Parodie plină de amuzament, generată de eterna fascinație pe care pirații o exercită de când au devenit simbol al culturii pop din toată lumea, această zi a fost stabilită de prietenii John Baur și Mark Summers, din Oregon, în 1955.

În timp, a devenit un adevărat fenomen, cu restaurante, posturi de radio și platforme social media care punctează la maximum apetitul pentru detaliile picante ale vieții nelegiuiților fermecători ai mărilor, de la costume la limbaj.

Așa cum era lesne de anticipat, este extrem de așteptată de copii din toată lumea, care folosesc ocazia pentru a se costuma tematic și a se distra pe cinste.

Ziua internațională a întrebărilor stupide, celebrată anual pe 28 septembrie, este mai serioasă decât îi spune numele.

A fost stabilită în anii 1980, de către profesori americani care doreau să-și facă elevii să iasă din timiditate și să pună orice întrebări au chef. Din 2009, ziua este celebrată și în Marea Britanie și s-a extins până în India.

Se poate sărbători orice!

29 septembrie reprezintă momentul în care celebrăm cea mai populară băutură din lume; este Ziua internațională a cafelei, ocazie de a promova pe toate meridianele lichidul care a ajuns extrem de important în viețile noastre.

Această zi este celebrată la date diferite în toate colțurile lumii, din Nepal și Indonezia până în China și Italia. Există de asemeni nenumărate organizații și festivaluri care au în centrul manifestărilor cafeaua, chiar și în țări cu tradiție în consumul de ceai, cum ar fi Japonia.

Alte zile internaționale prilejuri de bucurie și sărbătoare sunt cea a zgârie-norilor, a citirii cărților, a cererii de scuze, a ursulețului de pluș, a gândirii pozitive, a îmbrățișării câinelui sau a confecționării de pălării.

Toate spun câte ceva despre ce simt oamenii că ar trebui să celebreze.

 

Roxana Istudor

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.