Zilele „Mihail Sebastian” la Brăila

În zilele de 11 și 12 octombrie are loc, la Brăila, localitatea natală al scriitorului Mihail Sebastian, un amplu eveniment dedicat cunoscutului om de teatru, literat și critic, născut , într-o familie evreiască, pe 18 octombrie 1907, în orașul de pe malurile Dunării.
Teatrul brăilean „Maria Filotti” va găzdui vineri dimineața, la ora 11.30, deschiderea oficială a evenimentului, în cadrul căreia va fi prezentată decizia Consiliului Municipal Brăila de a atribui numele „Mihail Sebastian” foaierului din incinta teatrului.
Ulterior, primarul Aurel Gabriel Simionescu va dezveli o placă comemorativă, amplasată în onoarea lui Mihail Sebastian.
Vor urma lansarea cărții „Dimensiunea Sebastian”, de Geo Șerban, apărută recent la Editura Hasefer și vernisajul unei expoziții permanente „Mihail Sebastian”.
Ziua se va încheia cu un moment artistic la care vor participa actorii Maia Morgenstern și Nico Nitai, precum și un grup de elevi din Brăila și Bucharest Klezmer Band.
În data de 12 octombrie, la Centrul Cultural „Petre Ștefănescu Goangă” din Brăila va avea loc un Forum de discuții moderat de dr. Aurel Vainer, deputat, președintele Federației Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.) și de Geo Șerban. Vor participa la discuții actorul israelian Nico Nitai, cercetătorul Mihai Iovănel, precum și Liviu Rotman, Hary Kuller și Camelia Crăciun (director, respectiv cercetători la Centrul de Studiere a Istoriei Evreilor din România), ca și alți invitați din Brăila.
Evenimentul, organizat de F.C.E.R., Primăria Municipiului Brăila, Teatrul „Maria Filotti”, Comunitatea Evreilor din Brăila și American Jewish Joint Distribution Committee, se va încheia cu vizite la liceele „Nicolae Bălcescu” și „Mihail Sebastian”, din Brăila.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.