Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Zilele „Mihail Sebastian” la Brăila

Publicat: miercuri, 09 octombrie 2013

În zilele de 11 și 12 octombrie are loc, la Brăila, localitatea natală al scriitorului Mihail Sebastian, un amplu eveniment dedicat cunoscutului om de teatru, literat și critic, născut , într-o familie evreiască, pe 18 octombrie 1907, în orașul de pe malurile Dunării.
Teatrul brăilean „Maria Filotti” va găzdui vineri dimineața, la ora 11.30, deschiderea oficială a evenimentului, în cadrul căreia va fi prezentată decizia Consiliului Municipal Brăila de a atribui numele „Mihail Sebastian” foaierului din incinta teatrului.
Ulterior, primarul Aurel Gabriel Simionescu va dezveli o placă comemorativă, amplasată în onoarea lui Mihail Sebastian.
Vor urma lansarea cărții „Dimensiunea Sebastian”, de Geo Șerban, apărută recent la Editura Hasefer și vernisajul unei expoziții permanente „Mihail Sebastian”.
Ziua se va încheia cu un moment artistic la care vor participa actorii Maia Morgenstern și Nico Nitai, precum și un grup de elevi din Brăila și Bucharest Klezmer Band.
În data de 12 octombrie, la Centrul Cultural „Petre Ștefănescu Goangă” din Brăila va avea loc un Forum de discuții moderat de dr. Aurel Vainer, deputat, președintele Federației Comunităților Evreiești din România (F.C.E.R.) și de Geo Șerban. Vor participa la discuții actorul israelian Nico Nitai, cercetătorul Mihai Iovănel, precum și Liviu Rotman, Hary Kuller și Camelia Crăciun (director, respectiv cercetători la Centrul de Studiere a Istoriei Evreilor din România), ca și alți invitați din Brăila.
Evenimentul, organizat de F.C.E.R., Primăria Municipiului Brăila, Teatrul „Maria Filotti”, Comunitatea Evreilor din Brăila și American Jewish Joint Distribution Committee, se va încheia cu vizite la liceele „Nicolae Bălcescu” și „Mihail Sebastian”, din Brăila.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=16175

Publicat de la data oct. 9 2013. Categorii EVENIMENT.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 iunie 2019, 2:05
 

N
Senin
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 88%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 27 iunie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
34°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NV
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Zonele afectate : conform textului Fenomene : disconfort termic accentuat Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va […]

Loto

Horoscop

  • 216.801 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team