Ziua Naţională, o "distracţie" de un milion de euro!

Ziua de 1 decembrie aduce cheltuieli pe măsură. Executivul alocă peste 1 milion de euro pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, suplimentând, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului, bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, SPP si SRI.

Legat de acest fapt, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a apreciat, vineri, că efortul financiar făcut pentru organizarea paradei militare la Arcul de Trumf, cu ocazia Zilei Naţionale, „nu este prea mare”.

„Cred că atunci când e vorba despre Ziua Naţională şi Marea Unire a românilor, chiar dacă parada este un pic mai deosebită, efortul financiar nu este prea mare. Am aprobat un program de măsuri în guvern ca sărbătoarea naţională la 95 de ani să fie onorată de instituţiile statului, mai ales de instituţiile de securitate naţională, aşa cum se cuvine şi e normal să fie aşa”, a declarat Mircea Duşa.

Comparativ, parada militară dedicată Zilei Naţionale a României a costat în 2012 aproximativ 850.000 de lei, potrivit unor surse din MApN. Potrivit acestora, peste 450.000 de lei au reprezentat bani alocaţi din bugetul MApN, iar 400.000 de lei este suma aprobată de Guvern pentru a acoperi costurile totale.

Potrivit Hotărârii de Guvern din 6 noiembrie privind organizarea, desfăşurarea şi finanţarea manifestărilor prilejuite de 1 Decembrie, aceste suplimentari bugetare, în valoare de 4.804.000 de lei, sunt destinate finanţării cheltuielilor privind participarea cu tehnică şi efective la paradele şi ceremoniile militare organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, la data de 1 decembrie 2013.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.