De vorbă cu ambasadorii sportului românesc: astăzi, Virgil Stănescu

Astăzi m-am gândit să vă aduc un interviu asemănător cu cel realizat în compania lui Marian Drăgulescu, dar cu un alt sportiv de marcă al României.

Acum două luni primea din partea Student Sport diploma de “Ambasador al sportului universitar românesc”, iar astăzi este manager-jucător la Steaua. A fost declarat de 5 ori cel mai bun baschetbalist din România, dar acum îl găsim cu aceeaşi modestie a unui om simplu. Este mare atât din punct de vedere al înălţimii, cât şi din punct de vedere al caracterului.

Este vorba de actualul baschetbalist al Stelei, Virgil Stănescu, un om care te întâmpină cu o voce foarte groasă, dar în acelaşi timp este o persoană dispusă să vorbească cu tine orice.

Am discutat cu acesta despre cum şi-a început colaborarea cu Student Sport, despre perioada sa de studenţie din Statele Unite ale Americii dar le-a transmis şi tinerilor care nu fac sport un mesaj.

Reporter: Cum a început colaborarea dumneavoastră cu Student Sport?

Virgil Stănescu: -Cei de acolo mi-au povestit ce-şi propun şi mi s-a părut un proiect foarte ambiţios şi foarte necesar pentru sportul universitar românesc. Am dat curs invitaţiei de a mă alătura lor şi m-a prins proiectul. De atunci am încercat să le fiu alături de fiecare dată.

R: -Când credeţi că va ajunge şi sportul universitar din România la un nivel cel puţin european?

V.S.: -Cu siguranţă, proiectul celor de la Student Sport şi Liga Sportivă Universitară se întinde pe un termen lung, de aceea cred că abia peste vreo 5 ani se va vedea o schimbare în bine pentru sportul universitar românesc.

R: -Doar 37% dintre studenţii români se mai duc la orele de sport din universităţi. Ce mesaj aveţi le transmiteţi acestora?

V.S.: -Ei trebuie să ştie că sportul îţi dezvoltă foarte multe trăsături de caracter necesare în viaţa de zi cu zi şi pe lângă un trai sănătos şi o energie continuă, sportul te ajută să ştii să vorbeşti cu cei din jur, te ajută să creşti frumos.

R: -Ce credeţi că se poate face pentru o îmbunătăţire a acestui procent?

V.S.: -Cred că Student Sport a început să facă paşii necesari şi vom vedea răspunsul cât de curând.

R: -Dumneavoastră aţi făcut sport în facultate?

V.S.: -Da, am terminat cu o bursă sportivă în America.

R: -Cum decurgeau cursurile acolo?

V.S.: -A fost destul de greu prin prisma faptului că am fost foarte ocupat. Aveam antrenamente şi facultate, dar erau bine gândite astfel încât să pot să le fac faţă. În conceptul american, sportivul este întâi student şi după aceea sportiv. Acolo doar dacă iei note bune la şcoală poţi să faci sport şi să intri pe teren.

R: -Ce comparaţii sunt între sportul universitar american şi cel din România

V.S.: -Comparaţiile sunt imense, iar distanţa dintre aceste două concepte nu este normală. Noi trebuie să luăm exemplu de organizare de la ei şi să aducem sportul nostru universitar, dacă nu în lumina reflectoarelor, măcar în lumina lanternei.

R: -Aveţi să transmiteţi vreun mesaj echipei Student Sport?    

V.S.: -Baftă multă şi să rămâneţi obiectivi. Să rămâneţi cu aceeaşi dorinţă de a schimba lucrurile, pentru că altfel nu putem evolua.

Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.