ZIUA PĂMÂNTULUI, 22 aprilie 2013

ZIUA PĂMÂNTULUI se sărbătoreşte în fiecare an, pe 22 aprilie, ziua când s-a născut mişcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Instituită în anul 1970, Ziua Pământului simbolizează lupta împotriva poluării şi a problemelor climaterice.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson.  Acesta a dorit să organizeze un mare eveniment dedicat mediului, pentru a-i face pe tinerii americani conştienţi de problemele existente şi de nevoia de a se implica în rezolvarea lor.

Ziua de 22 aprilie nu a fost aleasă întâmplător. Era într-o miercuri, aşa că tinerii erau la şcoală, nu ocupaţi cu activităţi de week-end; nu cădea în perioada de examene şi nici în vacanţa de primăvară a elevilor şi studenţilor şi era de aşteptat ca la vremea aceea a anului să fie timp frumos.

Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri. În prezent, peste 500 de milioane de oameni din 175 de ţări sărbătoresc Ziua Pământului. Numeroase comunităţi organizează chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

edu-news.ro

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.