11-17 martie – saptamana One World Romania

Luni, 11 martie, incepe festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania! Evenimentul de deschidere are loc de la ora 19:30, la Cinema Patria. Incepem seara cu un concert al copiilor din comunitatea Rahova-Uranus, organizat cu sprijinul laBOMBA – Centrul Comunitar pentru Educatie si Arta Activa.

Continuam apoi tot intr-o nota tinereasca, filmul proiectiei de deschidere fiind „Ce mica e lumea”, in regia lui Marcel Barrena, un documentar care spune povestea unui tanar de 20 de ani din Barcelona, care pleaca spre Noua Zeelanda. Vom urmari calatoria lui Albert pe parcursul a 30.000 km, 200 zile, cu 20 de euro in buzunar, si multa ambitie.

Marti, 12 martie, incep proiectiile din cele 5 cinematografe – Eforie, Corso, Union, Sala „Horia Bernea” a Muzeului National al Taranului Roman si Cinema Elvire Popesco, al Institutului Francez. Programul complet este afisat aici.

La Cinema Elvire Popesco avem in fiecare dimineata proiectii pregatite special pentru liceeni. Mai multe informatii despre programul acestora, gasiti aici.

Miercuri si joi am pregatit doua masterclass-uri sustinute de doi realizatori de film documentar – Jon Bang Carlsen si Andy Glynne. De asemenea, 8 dintre documentarele lui Carlsen vor fi prezentate intr-o retrospectiva, la Sala ”Horia Bernea”, de miercuri pana sambata inclusiv. Programul complet al proiectiilor din retrospectiva – aici.

In plus, avem proiectii speciale urmate de dezbateri in cateva facultati din Bucuresti: Academia de Studii Economice, Universitatea Romano-Americana si SNSPA si la Centrul Ceh. Puteti afla toate detaliile legate de evenimentele conexe ale festivalului One World Romania de aici.

Va asteptam incepand de luni, 11 martie, cu karma buna si peste 50 de filme atent selectionate, special pentru voi!

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.