116 site-uri care comercializează jocuri digitale, materiale video și muzică, aliniate la legislația UE

Datorită acțiunii comune întreprinse de statele membre ale UE și Comisia Europeană, 116 site-uri care comercializează jocuri digitale, cărți, materiale video și muzică au fost aliniate la legislația UE privind protecția consumatorilor.

Această protecție ameliorată este rezultatul așa-numitei „verificări minuțioase” – o examinare la nivelul întregii UE a paginilor de internet, cu scopul identificării situațiilor de încălcare a legislației privind protecția consumatorilor și al asigurării respectării ulterioare a acestei legislații. Verificarea paginilor de internet care vând conținut digital a avut loc în vara anului 2012. Autoritățile naționale au verificat, în total, 330 de pagini de internet care acoperă o mare parte a pieței. O investigație detaliată efectuată de către autoritățile naționale a constatat existența unui număr total de 172 de pagini de internet care nu erau în conformitate cu legislația UE de protecție a consumatorilor. Acestea au contactat societățile în cauză în vederea adaptării acestor pagini de internet la cerințe.

Din România au fost verificate, în 2012, 10 pagini de internet, dintre care 5 erau conforme cu normele UE. La a doua verificare, ce a avut loc în octombrie 2013, din cele 10 pagini, doar una a făcut obiectul unor verificări ulterioare, restul find considerate conforme cu normele.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.