22 martie, Ziua Mondială a Apei

Anual, pe 22 martie, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Apei. Decizia instituirii acestei celebrări a fost luată în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare care a avut loc în Brazilia, la Rio de Janeiro, în data de 22 decembrie 1992.

România a adoptat Ziua Mondială a Apei un an mai târziu. Scopul celebrării este acela de a aduce în atenţia opiniei publice problemele legate de necesitatea protejării cantitative şi calitative a apelor şi de a pune în lumină rolul, îndatoririle şi responsabilităţile celor care au atribuţii în întreţinerea, valorificarea şi protejarea surselor de apă. În fiecare an, Ziua Mondială a Apei se face sub un slogan, fiind aleasă o temă de actualitate.

Astfel, 2013 este „Anul internaţional al cooperării în domeniul apei” (Rezoluţia A/RES/65/154 din 2010 a ONU). Tema aleasă pentru acest an – „Cooperare în domeniul apei – Să facem să se întâmple!”, sintetizează obiectivul ONU: atragerea atenţiei asupra importanţei protejării şi gestionării durabile a resurselor de apă, prin intermediul cooperării la nivel internaţional şi naţional, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă prin şanse egale de acces la resursele de apă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.