Ungaria – România, de la ora 21:30, TVR1

TVR 1, TVR HD şi portalul video www.tvrplus.ro, transmit în direct, de la ora 21:30, al cincilea meci al naţionalei de fotbal a României în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, cu Ungaria, de la Budapesta.

Dincolo de orgoliile inerente unei partide contra Ungariei, România are şansa, în această seară, de a face un pas mare spre tranşarea luptei pentru locul al doilea în grupa D.

Clasamentul grupei D:

1. Olanda 4 4 0 0 13-2 12
2. Ungaria 4 3 0 1 10-5 9
3. ROMÂNIA 4 3 0 1 8-4 9
4. Turcia 4 1 0 3 4-6 3
5. Estonia 4 1 0 3 1-6 3
6. Andorra 4 0 0 4 0-13 0

Selecţionerul Victor Piţurcă a afirmat că nu este interesat de orgoliile suporterilor, ci doar de victorie:

„Acesta este doar un joc, mai sunt încă cinci meciuri, adică încă 15 puncte puse în joc. Se poate întâmpla orice în această grupă. O echipă a Turciei care, să spunem, este valoric peste România sau Ungaria, se află pe locul patru cu numai trei puncte. Iar Turcia este încă o echipă periculoasă, totul depinde de punctele pe care le vom câştiga noi în Ungaria. Consider însă că se poate întâmpla orice în această grupă.

În ceea ce priveşte steagul ars, acest lucru nu are nicio legătură cu echipa naţională. Era doar o rivalitate între suporterii CFR-ului şi ai Rapidului, ceva de genul ăsta. Nu a avut nimic comun cu echipa naţională. De fapt şi federaţia şi-a cerut scuze în acest sens. Nu cred că mai există rivalitatea care era odată. Atunci când jucam eu erau anumiţi oameni, anumite ambiţii. Acum pe noi ne interesează doar rezultatul sportiv”.

De cealaltă parte, selecţionerul maghiar Egervari Sandor a afirmat că acesta este „un meci de 6 puncte”:

„E un meci foarte important cel cu România, un derby, se întâlnesc două ţări vecine, iar rivalitatea fotbalistică este tradiţională. Pot spune că este un joc de şase puncte.

Ca şi noi, echipa României este în construcţie, are o generaţie bună. Un bun exemplu despre forţa jucătorilor români a fost oferit de Steaua, care a obţinut rezultate bune în cupele europene. Au apărut totodată şi o serie de jucători tineri foarte buni, precum Torje şi Grozav.

Sunt încrezător că putem specula punctele slabe ale adversarilor, chiar dacă nu sunt foarte multe, şi trebuie totodată să stăm bine şi în apărare. Eu sunt optimist. Mutu este un jucător de mare valoare, dar sper să-l neutralizăm. Oricum, România dispune de mai mulţi jucători buni, nu ne vom concentra doar pe Mutu”.

Sursa: TVR News

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.