Activiștii Black Lives Matter, ignorați de Administrația Biden

La aproape un an după protestele care au zguduit orașele Americii și l-au propulsat spre Casa Albă pe președintele Joe Biden, activiștii Black Lives Matter nu au devenit nici pe departe jucătorii care și-au imaginat că vor fi în politica mare.

Practic, Administrația Biden nu le-a acordat nicio întâlnire, nici măcar după ce au solicitat-o, și nici nu au fost menționate nume de activiști în jurnalele de vizitatori de la Casa Albă.

Liderii mișcării sunt absenți de la discuțiile privind reforma poliției, iar propunerea lor legislativă, Legea BREATHE – care ar dispune realocarea fondurilor de la forțele de ordine la comunitățile de culoare – nu a reușit încă să anime decât un mic cerc de progresiști din Congres.

Încet, încet, Congresul adoptă proiecte de legi care limitează efectiv accesul la vot pentru alegătorii cu venituri mici, de culoare sau latino-americani și, de asemenea, inițiative care restrâng drepturile protestatarilor.

O recentă luare publică de poziție a mișcării Black Lives Matter sună astfel: „Suntem oamenii care l-au ales pe Biden. Este timpul ca președintele să înceapă să acționeze în conformitate cu acest adevăr”. Dar Casa Albă evită subiectul.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.