Ambasador Jahel Vilan: „Israelul a recunoscut independența Kosovo sub presiunea SUA”

Ambasadorul israelian în Serbia, Jahel Vilan, a declarat, în cadrul unui interviu la Prva tv, că „Israelul a decis să recunoască Kosovo sub presiunea SUA și este important de menționat că a fost realizat în cadrul unui acord pe care Serbia și Kosovo l-au semnat cu Statele Unite, nu cu Israelul. Nu încerc să mă ascund în spatele deciziei, a fost luată de Israel după ani în care a refuzat să recunoască independența Kosovo. Este cu siguranță împotriva intereselor noastre din Serbia”, a spus Vilan.

Afirmația a stârnit imedit reacția Serbiei. Ministrul sârb de Externe, Nikola Selaković, a respins afirmația ambasadorului Vilan, conform căreia președintele sârb Aleksandar Vučić a semnat un acord cu Kosovo la Washington.

Ceea ce a spus ambasadorul israelian nu este adevărat și este un fel unic de lipsă de respect”, a spus Selaković. Selaković a subliniat că reprezentanții Belgradului și Priština au semnat două documente diferite la Casa Albă.

Pe de altă parte, recunoașterea Kosovo face puțin probabilă mutarea Ambasadei Serbiei la Ierusalim, în timp ce cea a Kosovo va face această mișcare, după cum a anunțat diplomatul israelian.

Independenţa Kosovo este recunoscută de peste 100 de state din întreaga lume, printre care 22 dintre cele 27 de membre ale Uniunii Europene (excepţiile sunt Spania, România, Grecia, Slovacia şi Cipru).

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.