Americanii cred că Primul Amendament este… despre postările pe Facebook

Cercetătorii de la Centrul de Politici Publice Annenberg, de la Universitatea din Pennsylvania, afirmă că, în ciuda faptului că tot mai mulți oameni se străduiesc să cunoască cele mai importante documente din America și modul în care funcționează statul, nu prea le iese.

Sondajul pe care l-au derulat experții americani a relevat faptul că șase din 10 americani susțin că protecția oferită libertății de exprimare prin Primul Amendament înseamnă concret că Facebook trebuie să permită tuturor utilizatorilor să se exprime liber pe site.

Mai exact, 66% dintre conservatori, 61% dintre moderați și 55% dintre liberali cred că Primul Amendament acoperă ceea ce postează oamenii pe Facebook.

Publicul este, de asemenea, foarte confuz cu privire la cât de mult rămân persoanele pe care le aleg pentru funcții publice în aceste poziții – doar 35% din alegători au știut durata mandatelor congresmenilor.

Iar când vine vorba despre hotărârile judecătorești, doar 51% au afirmat corect că ultimul cuvânt în legătură cu constituționalitatea deciziilor prezidențiale îl are Curtea Supremă a Statelor Unite.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.