Puterea Rugăciunii (The Power of Pray) by Remus CERNAT (82)

Exclusivitate

Motto: ”Bate și ți se va deschide, Caută și vei găsi, Cere și ți se va da!”(Luca 11:9)

Era odată atât de rău ca niciodată. Am mai avut noi dictaturi, războaie, foamete, cutremure, inundații, incendii, dar parcă nu toate odată și nu la asemenea intensitate. Povestea e din viitor dar are și o aromă din trecut, deși  nu e foarte departe nici de prezent, unul SF – vintage! SF pentru  că vremile erau foarte avansate, tehnicizate, electronizate, computerizate, controlate și vintage pentru că nimic nu era cu adevărat nou, nici modernitățile, nici istoriile, nici greșelile noastre din care nu am învățat nimic.

Se făcea că era o mare prigoană a ortodocșilor la noi în România, toate libertățile religioase și sexuale o luaseră razna, s-au înmulțit sectele, sinagogile, moscheele, s-au închis o grămadă de Biserici iar în puținele rămase se oficiau căsătorii între persoane de același sex, între oameni și animale, între oameni și roboți sau, pur și simplu, între roboți. LGTB-iștii intrau în toate instituțiile costumați ca la parade, copulau fără rușine în piețe publice, parcuri, restaurante, cinematografe, iar copiii aveau câte 3 ore de educație sexuală în fiecare zi. Dictatura medicală depășise de mult apogeul, se făcea câte un rapel la sfârșitul fiecărei săptămâni pentru care primeau câte un coș cu alimente. Ortodocșii deveniseră o minoritate pentru că majoritatea credincioșilor au vrut să-și păstreze libertățile de deplasare, locurile de muncă și bunele relații cu sistemul. Orașele erau toate înbabilonite, doar pe la sate și în munți mai existau cuiburi cu ortodocși, mici bisericuțe care păstrau Sfânta Liturghie neatinsă.

Pe undeva prin centrul țării, pe unde odinioară se căzneau fără prea mult succes ungurii, sașii, secuii să-și facă ținut autonom, astăzi se întinde nestingherită o plagă anticreștină care tinde să alunge toți credincioșii din zonă ca să se implementeze mai ușor programele de civilizare ultraprogresistă de tip Sodoma și Gomora ce cuprinde pe lângă clasicele pedofilii, zoofilii, necrofilii, incesturi, modernele transexualism, transhumanism și fermele de copii pentru organe și divertisment…

Trebuie să fiți tari de îngeri, dragii mei, răul abia începe, dar e doar o poveste SF…doar în imaginația mea bolnavă, sper….dacă ne trezim la timp!

Și în zona asta rurală fierbinte mai toți tinerii erau plecați din țară la muncă, iar cei prea puțini rămași erau prea bătrâni, prea bolnavi sau prea vaccinați ca să mai lupte în vreun fel… Sistemul îi ținea în viață doar pentru sumele consistente de bani pe care le trimiteau rudele în țară pentru îngrijirea lor.

Bisericile noastre erau închise pe o rază de 100 de km, rugăciunile erau descurajate la maxim, singurii ortodocsi practicanți, de neclintit, care țineau rânduielile, posturile de peste an și ascultau Sfânta Liturghie în fiecare duminică de pe un CD era o familie de negri venită din America (statul Louisiana). Într-un moment de mare cumpănă s-au rugat mult, au scăpat de toate bolile și au avut o revelație.

Așadar, s-au botezat, au trecut toți la ortodoxie, au luat vaporul, ascunși prin containere și au ajuns prin România! Aici, după câteva peripeții (că nici aici nu erau câinii cu colaci în coadă) și câțiva ani de muncă și-au dobândit un teren frumos, fertil, lângă o apă curgătoare unde cultivau cu succes toate cele necesare traiului!

Sistemul  binevoitor (de la vremea aceea din viitor) era foarte nemulțumit că familia asta de emigranți nu se adaptează deloc la stilul de viață modern și safe pe care îl aveau bătrânii din zonă! …, cu vaccinuri preventive lunare, cu bani și alimente din ajutoare, cu ritualuri ecumeniste dintre cele mai diverse și, în general, cu o dependență existențială față de primării. Familia noastră ortodoxă  se gospodărea singură, fără nici un ajutor, cu legume, fructe, carne, lapte, ouă din ograda proprie, fără să participe la nici un eveniment eretic organizat de municipalitate spre culturalizare.

Prin urmare, au început  artificiile de intimidare – inventau tot felul gripe porcine, aviare, vaci nebune, ca să le ia dobitoacele din bătătură, le dădeau foc la hambare, împrăștiau cu dronele tot felul de viruși deasupra casei lor, otrăveau fântânile, NIMIC nu-i putea face să renunțe la Dumnezeul lor binefăcător. Și nimic nu le afecta sănătatea și optimismul lor molipsitor!

Găseau rezolvare pentru orice, ba mai mult ajutau cu drag pe toți cei din jurul lor! Le luase vaca, porcul, găinile, rațele, și calul și tot ce spuneau era Domnul a dat Domnul a luat, Domnul fie lăudat! Încurcate sunt căile Domnului, las că putin post nu ne strică! Le mai rămăsese doar măgarul cu care mai cărau apă în grădină! Și când au venit hingherii să-l  ridice și pe acesta măgarul a fugit de-acasă.

Seara îi cuprinse ușor supărarea văzând că autoritățile sunt atât de haine, dar nu au deznădăjduit  și au mers împreună, soțul și soția, la marginea  satului unde mai rămăsese o Sfântă Troiță! Acolo, bucurie mare, găsi asinul îngenuncheat, rugându-se în felul lui în fața Mântuitorului. Se așezară și ei și începu să se roage tustrei.

Bucuria nu a durat prea mult căci, în scurt timp, opri o mașină de jandarmi echipată cu lopeți și târnacoape care se pregăteau să demoleze Troița sub pretextul că pe acolo urma să se facă un drum nou și o stație de autobuz.

Emigranții noștri au ridicat ochii spre cer și brusc a apărut șeful de post cu doi polițiști care au scos armele către jandarmi spunându-le să lase Troița acolo unde este! Apoi, ca din senin, s-au strâns toți bătrânii, bolnavii și vaccinații din sat care trăgeau să moară și care acum aveau furci și topoare în mâini! Jandarmii, simțindu-se amenințați, au scos și ei armele, unul chiar a tras în aer…. După care i-a paralizat mâna !

În imagine Iisus Hristos coboară de pe Cruce și spune ofițerului superior care se ruga pentru România: ”Să nu te temi, nu ești singur, sunt o grămadă de patrioți ca tine care așteaptă un semn ! Ce mai aștepți? Dă-le Semnul!”

(Lista interpretărilor și metaforelor rămâne deschisă)

Remus CERNAT – actor, regizor, scenarist și cum sunt ortodox practicant, naționalist (în sensul că-mi iubesc nația, limba, tradițiile, țara, fără să intru în nici un partid de profil) e limpede că nu fac parte din nici o gașcă!

Deci, nu o să mă vedeți la televizor în nici un serial sau emisiune spălătoare de creier, generatoare de confuzie și zavistie, rămânând totuși în zona artelor (profesor de tango argentinian, de fitness, coregraf, cochetez cu pictura, sculptura și arta vizuală pop art.

De asemenea, sunt și colecționar de artă și expert în imobiliare, iar când am un finanțator mai pun în scenă câte o piesă de teatru, un filmuleț de scurt metraj, o docu-drama, lucruri mărunte… aparent, până aflăm că toate au Morala Ortodoxă! Şi atunci nu mai sunt mărunte!

De fapt, cred că asta e singura mea calitate notabilă. Consider că arta (de orice gen) fără Morală Creştină e total inutilă! În cel mai fericit caz!… căci, în general, e nocivă, dar pentru că e atât de vicleană şi subtilă trece ca fiind “elitistă”! E aşa ca satana care vrea să ne convingă că nu există!

Cum la fel de nocive au fost Renaşterea şi Iluminismul, aceste ferestre Overton pentru urgiile de azi! Să scoţi tu pe  Dumnezeu, Făcătorul Cerului şi al Pământului, din centrul existenţei umane şi să bagi omul, această râmă târâtoare şi neputincioasă (care suntem cu toţii) e o prostie infinită! Dezvoltăm altădată!

Ca pictor-sculptor-artist vizual Pop Art sunt amator. Iau câteva elemente (4, 5 până la 30), pe unele le construiesc de la zero, pe altele puțin începute, dar pe absolut toate le prelucrez, le asamblez și le pun într-o relație până obțin metafora dorită. Sper să schimb un pic din șirul clipelor la fel, mai ales că am presărat pe ici-pe colo și niște versuri şi câte o povestioară.

… apropo, cei care căutați artă progresistă, new age, dadaistă, abstractă etc. o să vă plictisiți de Moarte! Nu mă pricep şi nu înţeleg arta nefigurativă. Fascicole infime de erotism?

Posibil, dar în cantitaţi neglijabile, căci vorba creștinului: „Frumoasă e lucrarea Ta, Doamne !” Am fost şi eu odată demult, în precambrian, dansator exotic. Glumesc, nu există precambrian şi nici o altă era geologică, lumea are 7500 şi ceva de ani de la Facere! Bulversaţi? Mă bucur, un motiv în plus să mă urmăriţi căci acum sunt omul LUI!  Amin!

Comments

comments

2 comentarii la „Puterea Rugăciunii (The Power of Pray) by Remus CERNAT (82)

 • 2 octombrie 2021 la 23:00
  Permalink

  Frumos aeticolul interesant.

  Răspunde
 • 3 octombrie 2021 la 11:29
  Permalink

  Ca întotdeauna talcul este teribil de actual și este ascuns într-o parabola dinamic construita.
  Stil inconfundabil,felicitări!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.