Noul pact european privind migrația așteaptă… alegerile din Franța

Oricât de gravă ar fi criza, trebuie să aștepte rezultatele unor alegeri.

Etern amânatul acord asupra migrației așteaptă alegerile prezidențiale din Franța anului viitor. Un document final cu privire la noul pact european privind migrația ar putea fi ajuns imediat după alegerile prezidențiale franceze, anunță vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Scrutinurile astea care au devenit un fel de scuză pentru orice sunt văzute de oficialul European în termeni părintești, înțelegători:

Lunile următoare vor fi foarte dificile pentru un acord final, dar cred și sunt optimist că imediat după alegerile franceze vom intra într-un proces foarte rapid de convergență și acord final”.

Vorbind despre fluxurile de migrație din Afganistan și rolul Turciei, Schinas a spus că Ankara pare a fi dispusă să-și gestioneze frontierele externe într-un mod care să minimizeze sau să reducă fluxurile către Europa, precum și să rupă modelul contrabandiștilor.

Între timp, ministerul grec al migrației, țara de origine a vicepreședintelui Schinas, organizează o campanie media pentru a descuraja cetățenii afgani să vină pe teritoriul elen, scrie eKathimerini.

Campania va costa 73.532 de euro, va fi finanțată din fonduri elene, dar și europene și va prezenta condițiile de viață la care le pot aștepta afganii în Grecia dacă aleg să călătorească în această țară și să solicite azil.

Pe scurt, alegerile din Franța amână acordul european asupra migrației, Turcia „pare să dea semne încurajatoare” că va gestiona fenomenul în afara granițelor Uniunii, iar între timp, Grecia plătește cu bani europeni o campanie de descurajare a fenomenului.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.