Serviciu informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

ANCOM a adoptat Planul de actiuni pentru anul 2018

Publicat: luni, 12 februarie 2018

ANCOM a dezbatut si adoptat impreuna cu industria, in cadrul sedintei Consiliului Consultativ din data de 7 februarie 2018, planul de actiuni al institutiei pentru anul 2018. „Implementarea legii infrastructurii, adoptarea unei strategii nationale pentru atingerea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa privind accesul la serviciile de comunicatii de banda larga pana in 2020 si introducerea coordonata a serviciilor 5G in Uniune, revizuirea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile sunt doar cateva dintre actiunile Autoritatii pe care le-am agreat impreuna cu industria. Toate aceste proiecte vor avea ca rezultat cresterea acoperirii serviciilor de comunicatii electronice si introducerea noilor tehnologii – toate in beneficiul utilizatorilor finali” – a declarat Eduard LOVIN, vicepresedintele ANCOM.

Legea nr. 159/2016 privind regimul infrastructurii fizice

Printre cele mai importante proiecte ale anului 2018 se numara actiunile vizand aplicarea efectiva a prevederilor legii infrastructurii, cu scopul de a reduce costurile instalarii retelelor de comunicatii electronice in Romania.

O prioritate pentru Autoritate in acest sens, prin efectele directe si imediate asupra industriei si utilizatorilor, este elaborarea deciziei prin care vor fi stabilite tarifele pentru exercitarea dreptului de acces pe proprietatea publica.

Pe parcursul anului vor fi luate masurile necesare pentru realizarea inventarului national al retelelor publice de comunicatii electronice si a elementelor de infrastructura fizica asociate acestora si vor demara colaborarile cu alte institutii pentru elaborarea normativelor tehnice privind proiectarea si realizarea infrastructurilor fizice si a retelelor de comunicatii electronice.

Administrarea si gestionarea spectrului de frecvente

In 2018, ANCOM va elabora si adopta pozitia nationala privind acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio in benzile de frecvente de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz si 26 GHz pentru sisteme de comunicatii mobile de banda larga, inclusiv pentru implementarea sistemelor de generatie viitoare (5G). Aceasta actiune are ca obiectiv realizarea obiectivelor Agendei Digitale pentru Europa privind accesul la serviciile de comunicatii de banda larga pana in 2020, precum si a obiectivelor „Planului de actiuni: 5G pentru Europa” privind introducerea coordonata a serviciilor 5G in Uniune.

Totodata, Autoritatea va elabora si adopta planul de masuri si calendarul national privind alocarea spectrului radio in banda de frecvente 470-790 MHz si va organiza o consultare publica in vederea organizarii licitatiilor pentru alocarea spectrului din banda VHF (174-230 MHz) si UHF (470-694 MHz) pentru servicii digitale de radiodifuziune terestra (radio digital si televiziune digitala terestra).

Si in acest an va fi continuata campania de monitorizare pentru evaluarea situatiilor de roaming involuntar in zonele de granita.

Reglementari privind serviciile de comunicatii electronice

Pana la finalul acestui an, ANCOM va revizui modelul de calculatie a costurilor pentru tarifele serviciilor de terminare la punctele fixe a apelurilor. O propunere de reducere a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile a fost deja propusa spre consultare publica, ca masura tranzitorie pana la finalizarea unui nou model de calculatie a costurilor, in acord cu principiile Recomandarii Comisiei Europene privind tarifele de terminare.

Pentru a creste competitivitatea accesului la retelele de comunicatii, in 2018 ANCOM va revizui pietele relevante corespunzatoare serviciilor de linii inchiriate-segmente terminale si de tranzit comutat al apelurilor in retelele publice de telefonie, va elabora decizia privind cerintele tehnice pentru interconectarea IP in cazul serviciilor de voce, si va dezvolta platforma de masurare a calitatii serviciului de acces la internet Netograf.ro.

Supravegherea si controlul respectarii obligatiilor impuse furnizorilor

In afara de campaniile pentru determinarea gradului de acoperire cu semnal si supravegherea utilizarii eficiente a spectrului de frecvente desfasurate anual, ANCOM are in planul sau de actiuni derularea unei campanii de control pentru verificarea modului in care furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului includ in contractele incheiate cu consumatorii anumite informatii.

Reglementari privind serviciile postale

In acest an Autoritatea va evalua necesitatea desemnarii unuia sau mai multor furnizori de serviciu universal, in contextul in care la finalul anului va expira perioada in care Compania Nationala Posta Romana S.A. a avut aceasta calitate. Un alt proiect dedicat acestei piete se refera la verificarea cererii de compensare a costului net aferent anului 2017.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=91646

Publicat de la data feb. 12 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, IT & C, IT&C.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 septembrie 2019, 19:38
 

N
Senin
22°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 22°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 32%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:58
Apus: 19:21
Prognoza 19 septembrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
22°C
Vânt: 7 km/h E
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

E
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

RSS De la ANM:

 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Tulcea: Tulcea, Sarichioi, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Nufăru, Beștepe, Maliuc, Pardina, Ceatalchioi;Județul Tulcea: zona de litoral; Se vor semnala : intensificări ale vântului, cu rafale ce vor depăși 55 - […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 12:00 si 15:00 In zona : Județul Olt: Caracal, Corabia, Drăgănești-Olt, Brastavățu, Izbiceni, Fărcașele, Rusănești, Ianca, Tia Mare, Radomirești, Vădăstrița, Dăneasa, Dobrosloveni, Cilieni, Traian, Stoicănești, Grojdibodu, Vișina, Redea, Rotunda, Gostavățu, Obârșia, Deveselu, Scărișoara, Sprâncenata, Studina, Drăghiceni, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 3 Intre orele : 10:45 si 14:00 In zona : Județul Suceava: zona de munte de peste cota 1800 m;Județul Neamţ: zona de munte de peste cota 1800 m; Se vor semnala : intensificări ale vântului, care la rafală vor atinge viteze de […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 10 Nr. mesajului : 4 Intre orele : 10:00 si 14:00 In zona : Județul Botoşani;Județul Suceava: zona joasă;Județul Iaşi: Hârlău, Deleni, Cotnari, Scobinți, Lespezi, Tătăruși, Valea Seacă, Șipote, Vânători, Ceplenița, Bivolari, Andrieșeni, Todirești, Cristești, Sirețel, Plugari, Coarnele Caprei; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului, […]
 • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
  COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-09-2019 Ora : 9 Nr. mesajului : 5 Intre orele : 09:40 si 14:00 In zona : Județul Alba;Județul Covasna;Județul Braşov;Județul Mureş;Județul Harghita;Județul Sibiu; Se vor semnala : intensificări locale ale vântului care la rafală vor atinge 55...65 km/h, iar la munte vor depăși 70-80 km/h

Loto

Horoscop

 • 229.388 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team