Antena 1 a fost amendată cu 30.000 de lei pentru Acces Direct

CNA a decis sancționarea cu 30.000 de lei a postului Antena 1 pentru ediția Acces Direct din luna februarie, în care actrița Rona Hartner a ieșit supărată din platou. Potrivit Consiliului, în acest caz a fost încălcat dreptul la demnitate al actriței.

Emisiunea a fost analizată ca urmare a unei sesizări trimisă de o telespectatoare în care critica modul în care actrița a fost umilită în emisiunea Acces Direct.

Rona Hartner a plecat supărată din emisiunea moderată de Simona Gherghe, după ce au fost difuzate secvențe trunchiate dintr-o emisiune din 1999 Marius Tucă Show în care Corneliu Vadim Tudor îi aducea acuzații grave Ronei Hartner.

„Nu-mi place că ați montat doar ce a vorbit el. Hai v-am pupat, pa”, a spus Rona Hartner, după care a părăsit val vârtej platoul.

Postul de televiziune a difuzat, două zile mai târziu, emisiunea integrală Marius Tucă Show din 1999.

CNA a amendat, tot marţi, cu 5.000 de lei postul B1 TV pentru emisiunea „Sub semnul intrebarii”, în care Robert Turcescu se refera la Cristiana Anghel, senator PC, drept „aia care a facut greva foamei şi s-a dovedit, apoi, ca a fost plătita de Antena 3”.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare de la senatorul Cristiana Anghel. „Robert Turcescu s-a exprimat la adresa mea, citez: «Aia care a făcut greva foamei şi s-a dovedit apoi că a fost plătită de Antena 3. ‘Aia’ are un nume şi este senator ales. S-a dovedit apoi că e plătită de Antena 3» – cine, când şi cum a dovedit acest fapt. Să prezinte dovezile (…)”, a spus Cristiana Anghel.

Potrivit reprezentanţilor CNA, în emisiunea de la televiziunea B1 a fost prezentată declaraţia de avere a Cristianei Anghel, precizându-se că în acest document scrie că senatorul „a primit aproape 14.000 de lei de la Antena 3, prin contract”.

Monica Gubernat, membru al CNA, a propus amendarea B1 TV cu 5.000 de lei, pentru că televiziunea nu a prezentat şi punctul de vedere al Cristianei Anghel, nerespectând principiul „audiatur et altera pars”.

În schimb, Narcisa Iorga, membru al CNA, a fost împotriva aplicării unei amenzi postului B1, având în vedere că, pentru aspecte mai grave, alte televiziuni nu au fost sancţionate sau au primit doar scrisoare de atenţionare.

În urma votării, propunerea Monicăi Gubernat a primit şase voturi „pentru” şi a fost aplicată.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.