Mădălin Voicu, despre EBA: Săraca, e o persoană mutantă

Social democratul Mădălin Voicu s-a arătat indignat de declaraţiile făcute de Elena Băsescu, la Congresul Organizaţiei Internaţionale a Romilor de la Sibiu, cu privire la ideea legitimaţiilor pentru ţigani, lansată de regele Cioabă.

„La început am luat-o ca pe o glumă. Acum văd că a venit şi aia mică să explice ea cât de importante sunt aceste legitimaţii. Bineînţeles că nu ştie despre ce este vorba, sunt nişte lucruri care nu aduc nimic bun în dezvoltarea etniei romilor, ba, din contră, ajung să facă un fel de segregare, cum era pe vremuri cu steaua lui David lipită pe pieptul evreilor din Polonia, Ungaria, România. Asta este o cretinitate, o idioţenie!

Şi nu ştiu cine ar putea marşa la aşa ceva în afară de proasta aia mică a lui Băsescu, dar eu nu am o problemă de Elena Băsescu, că săraca nu are nicio vină, este o persoană mutantă. Nu pot eu să-l acuz pe Băsescu că a crescut-o prost, pentru că n-a educat-o deloc, dar pot să-l acuz pe Cioabă că o manipulează. Dacă ea se lasă manipulată, înseamnă că este nevertebrată”, a declarat deputatul Mădălin Voicu pentru ziarulring.ro.

Mădălin Voicu a mai precizat că legitimaţiile pentru ţigani ar reprezenta o discriminare la adresa acestora.

„Adică tu vrei să numeşti ţiganii români ţigani de o anumită categorie? De ce, ca să vadă Occidentul că nu toţi infractorii sunt ţigani din România, ci sunt şi din altă parte? În primul rând, ideea legitimaţiilor este nefolositoare şi, în al doilea rând, este un gen de şmecherie”, spune acesta.

Europarlamentarii Elena Băsescu şi Corneliu Vadim Tudor au declarat duminică, la Sibiu, că susţin propunerea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, de introducere a unor legitimaţii speciale pentru toţi romii din Europa, în aşa fel încât aceştia să facă dovada ţării de unde provin.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.