Antonescu: Foarte probabil PSD şi PNL vor participa pe liste separate la europarlamentare

Cel mai probabil formaţiunile PSD şi PNL vor participa pe liste separate la europarlamentarele de anul viitor, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate, preşedintele liberal Crin Antonescu, care a ţinut să sublinieze că acest lucru nu este „vreun semn de dihonie”.

Antonescu a fost întrebat dacă în cursa pentru alegerile europarlamentare PNL şi PSD vor participa pe liste separate la scrutin.

„Foarte probabil, dar să nu luăm şi asta vreun semn de dihonie, sau de tensiune. Faptul că într-o alianţă în care există două mari partide, unul de stânga, unul de dreapta, aparţinând a două familii politice distincte în plan european pentru alegerile parlamentare europene, unde în mod tradiţional fiecare candidează pentru familia lui, vom merge separat, nu înseamnă deloc că asta înseamnă sfârşitul Uniunii”, a replicat Antonescu.

Întrebat cum vede declaraţia recentă a prim-vicepreşedintelui PNL, Klaus Iohannis, care susţinea că USL se va rupe în 2016, Antonescu a răspuns:

„E un angajament până în 2016 (menţinerea USL, n.r.), nu este exclusă ipoteza de a prelungi, dar în acelaşi timp cu atât mai puţin este exclusă ipoteza ca odată încheiat contractul între noi şi cetăţeni în primul rând şi desigur între noi să ne vedem fiecare de drumul lui, să avem acea despărţire civilizată, cum a formulat foarte inspirat chiar Victor Ponta”.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.